Ce ingrediente să eviţi când alegi produsele de igienă pentru copilul tău

1 baby 718146 960 720 jpg jpeg

Multe produse promit hidratarea şi îngrijirea pielii dar, de fapt, peste 50% din acestea conţin substanţe toxice. Tu ştii ce fel de produse să alegi pentru copilul tău?

Parfumurile

Adăugat în majoritatea produselor de igienă, parfumul este folosit pentru a crea senzaţii olfactive cât mai plăcute.Însă, rolul parfumului este doar să acopere mirosul altor chimicale din compoziţie, ba chiar el însuşi este un produs chimic, derivat din cărbune şi din petrol. Efectele parfumurilor de sinteză sunt de lungă durată:  poate provoca leziuni respiratorii, neurologice, cutanate şi oculare. Toate produsele de îngrijire pentru copii conţin parfum – de la scutece până la şampoane şi creme. Citeşte întotdeauna eticheta şi alege un produs fără parfum sau care să aibă inscripţia „100% natural“.

Propilenglicolul

Deşi este ingredientul principal din antigeluri (produse folosite pentru protecţia sistemelor de răcire ale motoarelor de automobile), deseori, propilenglicolul este folosit şi în produsele cosmetice, dar şi în şerveţelele umede pentru copii. Această substanţă chimică este uşor absorbită de piele şi poate fi responsabilă de afecţiuni ale pielii precum înroşirea locală, afectări ale ţesuturilor, arsuri, prurit şi conjunctivite. Verifică întotdeauna eticheta produsor şi asigură-te că nu conţin această substanţă.

Citeşte şi: 5 plante care vă scapă de coşmarul colicilor

Uleiurile minerale

Uleiurile de hidratare pentru copii sunt realizate, în principal, din ulei mineral amestecat cu parfum, o combinaţie care îi pot provoca copilului iritaţii şi eczeme. Uleiul mineral este un produs secundar ieftin şi acţionează ca o folie de plastic pe piele, inhibând capacitatea pielii de a transpira şi de a elibera toxine. Pentru masajul celui mic poţi alege, în schimb, uleiuri naturale şi nutritive, cum ar fi uleiul de măsline, de nucă de cocos sau de migdale dulci.

Parabenii

S-a demonstrate că parabenii (metilparabenul, etilparabenul, propilparabenul, butilparabenul), prin efect de acumulare în organism pot provoca multe afecţiuni, printre care tulburări hormonale şi afecţiuni ale pielii. Din păcate, parabenii se regăsesc pe eticheta multor produse, inclusiv în produsele destinate îngrijirii copiilor– săpunuri, şampoane, creme etc. Le poţi identifica, însă, foarte uşor pe acelea care nu conţin parabeni, deoarece, produsele care nu au în compoziţie aceşti conservaţi chimici afişează această informaţie chiar pe eticheta principală.

Triclosanul

Orice produs etichetat ca fiind antibacterian conţine probabil triclosan care, odată ajuns în organism, poate provoca afecţiuni ale glandei tiroide, dar şi diverse reacţii alergice. Acesta se poate regăsi în săpunuri, în şampoane, chiar şi în pastele de dinţi. Totodată, folosind produse antibacteriene, trebuie să ştii că, prin îndepărtarea barierei de protecţie care există în mod normal la suprafaţa pielii, poţi inhiba abilitatea copilului de a crea rezistenţă la microbi. Astfel, posibilitatea de a dezvolta alergii devine mult mai mare.



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg