Ce trebuie să ştii despre contracţii

schimbări în zona intimă în sarcină jpeg

Fac parte din totalitatea de stări, modificări, procese şi sentimente numite într-un cuvânt sarcină. Contracţiile pot fi normale, care anunţă mult-aşteptata naştere, dar şi false.

E important să deosebeşti contracţiile care se manifestă în mod natural pe toată durata sarcinii de cele care anunţă travaliul.

Ce sunt contracţiile şi de ce apar ele? Cât durează şi dacă se poate trece fără suferinţă peste ele,sunt doar câteva dintre cele mai arzătoare întrebări pe care şi le pune orice femeie care urmează să devină mamă.

Apar pe toată durata sarcinii

Medical,acestea apar în uter,la nivelul muşchilor,în momente precum perioada ovulaţiei sau după un act sexual mai... nărăvaş. Cert este că pe toată durata sarcinii uterul se contractă,dovadă că răspunde la acţiunile şi procesele legate de dezvoltarea bebeluşului.

Încă din primele săptămâni pot fi simţite,dar sunt multe gravide care resimt constracţiile doar în ultima parte a sarcinii,acestea intensificându-se în timpul travaliului.

Efortul le poate declanşa

De obicei,contracţiile normale nu ar trebui să reprezinte un motiv de îngrijorare. Acestea pregătesc corpul pentru naştere şi mai sunt cunoscute sub denumirea de contracţii Braxton Hicks sau de „travaliu fals“.

Cum le recunoşti de cele care prevestesc travaliul? Apar la intervale de timp neregulate,comparativ cu celelalte care se manifestă din jumătate în jumătate de oră,urmând ca durata intervalului dintre episoade să scadă constant.

Contracţiile „false“ nu sunt dureroase,spre deosebire de cele care la un moment dat te împiedică şi să respiri normal.

Pot apărea involuntar sau din cauza unui efort fizic,cum ar fi mersul alert,ridicatul de greutăţi,urcatul scărilor sau statul în picioare.

De asemenea,emoţiile puternice şi stresul pot declanşa contracţiile,care apar mai ales în cea de-a doua parte a zilei,spre seară.

Pot fi îmblânzite cu o baie călduţă sau întinzându-te în pat,pe partea stângă,ca să eviţi presiunea pe vena cavă.

Când prezintă risc  

Dacă contracţiile intense apar înainte de cea de-a 37-a săptămână de sarcină,trebuie să consulţi medicul care te supraveghează pe perioada sarcinii.

Pot fi o ameninţare de avort sau pot anunţa o naştere prematură. Este foarte important să ajungi la medic,dacă acestea sunt mai dese de patru episoade în decursul unei ore şi dacă sunt însoţite de dureri insuportabile la nivelul pelvisului şi în partea de jos a spatelui.



Recente

ÔÇ×Inneun geudaero ui pibu, meikeop eopsi!ÔÇØ sau de ce frumuset╠ªea i╠éncepe cu un ten curat  JPG
Cheesecake cu mango  Sursa foto shutterstock 1358799743 jpg
Jeff Bezos  foto   Profimedia jpeg
Curry de spanac  Sursa foto shutterstock 2191623761 jpg
smiling woman looking camera while dusting kitchen jpg
clickpentrufemei ro kowon vn R3KYh1a3xfU unsplash jpg
Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg