Ce trebuie să ştii despre creierul bebeluşilor

1 60613 original jpg jpeg

Ce se întâmplă în căpşorul unui bebeluş? Iată câteva lucruri despre creier pe care orice părinte ar trebuie să le cunoască pentru o mai bună înţelegere a bebeluşului.

Creierul bebeluşului se dezvoltă repede

După naştere,creierul uman se dezvoltă rapid. În aceste condiţii,la vârsta de 1 an,creierul copilului va fi dezvolat în proporţie de 60%. Până va merge la grădiniţă,creierul va ajunge la dimensiunea completă,dar nu este pe deplin dezvoltat decât atunci când acesta ajunge la 20 de ani.

Copii percep lumea diferit

Creierul unui copil are mult mai multe conexiuni neuronale decât creierul adulţilor. De asemenea,acesta au mai puţini neurotransmiţători de inhibare. Ca urmare,percepţia copilului legată de realitate este mai concentrată decât percepţia adulţilor.

Sunetele sunt importante

Atunci când un copil se concentrează,scoate,de obicei,sunete învolburate pentru a transmite interes. Silabele fără sens spuse de aceştia seamănă cu versiunile acustice ale frunzelor brăzdate. Aceste sunete sunt primele semnale pentru părinţi că cei mici sunt gata să înveţe să vorbească. Dacă vrei să ai un copil inteligent comunică foarte mult cu el,joacă-te şi citeşte-i încă de la naştere.

Creierul poate fi copleşit

Dar copii simt nevoie să interacţioneze,asta nu înseamnă că ar trebui să fie gâdilaţi zi şi noapte. Bebeluşii au momente de atenţie scurte şi pot fi uşor suprastimulaţi. De aceea este necesar să se odihneascăîn primele luni de viaţă.

Au nevoie să fie înconjuraţi de mulţi oameni

Specialiştii sunt de părere că petrecerea timpului cu persoanele care îi ingrijesc,o bunică sau un prieten de familie,ajută copiii să înveţe să citească diferite expresii faciale şi-şi extind abilităţile.

Citeşte şi:

Cum tratezi teama copiilor

Piramida alimentară pentru copii