Cei mai inteligenţi copii din lume. Ce plănuiesc să facă în viitor?

1 shutterstock 627551969 jpg jpeg

Care sunt copiii geniali ai lumii? Cât de mult ar beneficia lumea dacă i-am putea antrena cu ajutorul celor mai buni educatori de pe planetă? Acestea sunt întrebările care au dus la crearea unui startup în Palo Alto, California, care a descoperit deja câţiva copii extraordinari.

Potrivit celor care au creat startup-ul din California, factorii de decizie politic─â sunt preocupa┼úi doar de 20% dintre studen┼úii din ├«ntreaga lume ┼či c─â primii 10% sunt chiar ignora┼úi. Geniile din ├«ntreaga lume au nevoie de educa┼úie potrivit─â lor pentru a nu se pierde.

Karina Oakley, 3 ani, are un IQ similar lui Stephen Hawking

Karina este singurul copil al Charlottei Fraser. Locuiesc ├«n Surrey, Anglia. Charlotte a g─âsit pe internet un psiholog ┼či, ├«n urm─â cu un an, ┼či-a dus fiica la Londra pentru un test de IQ. ÔÇ×Karina are un aer neobi┼čnuit de maturitate pentru cineva at├ót de t├ón─âr", a spus profesorul Joan Freeman ┼či a sugerat c─â are un IQ de 160, acela┼či ca Stephen Hawking ┼či ca 0,03% dintre copiii de v├órsta ei. ├Äntrebat─â ├«n aceste teste ce facem cu ochii, Karina a spus c─â le punem lentile de contact. A privit o imagine a unui ceainic f─âr─â m├óner ┼či a spus c─â lipse┼čte covora┼čul de picnic. I s-a ar─âtat o imagine cu o m─ânu┼č─â c─âreia ├«i lipsea un deget ┼či a spus c─â lipse┼čte cealalt─â m─ânu┼č─â. Mama a descoperit c─â feti┼úa nu suferea de un ÔÇ×mod de g├óndire ciudatÔÇŁ. Nu ┼čtie de unde provine precocitatea ei lingvistic─â. Karina merge la o gr─âdini┼ú─â local─â ┼či ├«┼či petrece o mare parte din timp juc├óndu-se.

Megan Ward are 10 ani ┼či a inventat deja brelocul antifumat

C├ónd Paula ┼či Rory Ward nu conduc o companie de instala┼úii sanitare ┼či de drenaj ├«n Kent, Anglia, ei sunt ocupa┼úi s─â organizeze via┼úa celor 5 copii ai lor, cu v├órste ├«ntre 6 ┼či 19 ani. Megan, fata lor de 10 ani, e preocupat─â de inven┼úii. ├Än urm─â cu un an, a trebuit s─â realizeze un afi┼č anti-fumat pentru un proiect ┼čcolar. Mai degrab─â dec├ót un afi┼č, ea a venit cu ideea de a crea o pereche de pl─âm├óni care s─â con┼úin─â colorant alimentar maro, care s─â arate cantitatea medie de gudron pe care un fum─âtor o colecteaz─â din doar patru pachete de ┼úig─âri. Megan nu vrea s─â mearg─â la universitate ┼či ├«i place inventatorul Trevor Baylis. ├Ä┼či p─âstreaz─â ordonat dormitorul roz. Paula este uimit─â ┼či un pic confuz─â de fiica ei, care este o prezen┼ú─â lini┼čtit─â, dar ┼či u┼čor solicitant─â ├«n gospod─âria lor agitat─â. ÔÇ×Totul trebuie s─â fie stabilit din timpÔÇŁ, spune Paula. ÔÇ×Fra┼úii ┼či surorile ei se adapteaz─â din mers, dar lui Meg trebuie s─â-i spunem exact care va fi programulÔÇŁ.

Dylan Toh are 12 ani ┼či pasiunea lui pentru algebr─â i-a atras invidia studen┼úilor din Singapore

├Änc─â de la o v├órst─â fraged─â, Dylan Toh a avut o sete nestins─â de cunoa┼čtere. Plictisit de programa ┼čcolar─â de matematic─â, Dylan ┼či-a scotocit bibliotecile locale pentru materiale mai provocatoare. Mai t├órziu, Ministerul Educa┼úiei din Singapore i-a aprobat accelerarea matematicii, ajut├óndu-l s─â ia lec┼úii de la un profesor de liceu pentru a studia materiale cu mai multe niveluri peste cel al unui copil tipic de 12 ani. ├Än c─âutarea unor probleme de matematic─â provocatoare pe internet, a descoperit o organiza┼úie care i-a dat ┼čansa de a  g─âsi un alt mentor, de la Universitatea din Michigan. ├Än timpul sesiunilor cu un mentorul, Dylan a studiat algebra liniar─â abstract─â ┼či a demonstrat abilit─â┼úi care l-ar plasa la cel mai ├«nalt nivel de oferte de burse la universit─â┼úile americane de nivel superior. Farrell Wu a fost impresionat de claritatea solu┼úiilor sale, spun├ónd: ÔÇ×Majoritatea studen┼úilor ar invidia capacitatea lui Dylan de a-┼či prezenta ideileÔÇŁ. Dylan se antreneaz─â, de asemenea, pentru a participa la competi┼úii de robotic─â, matematic─â ┼či tenis de mas─â din Singapore.

Farrell Wu a început să facă matematică la un an

Setea de cunoa┼čtere a lui Wu l-a determinat pe acesta s─â citeasc─â o enciclopedie ├«n timp ce a┼čtepta ca p─ârin┼úii s─â-l ia de la ┼čcoal─â. Recent, s-a clasat pe locul al treilea la olimpiada de matematic─â din Filipine, ├«n ciuda v├órstei fragede de numai 12 ani. ├Än anul 2013, a ├«nt├ólnit un profesor de matematic─â de la Universitatea din Michigan ┼či a urmat sesiuni de ├«ndrumare privat─â pentru a studia algebra liniar─â la nivel de licen┼ú─â. Wu inten┼úioneaz─â s─â-┼či continue studiile ├«n matematic─â ├«n SUA ┼či s─â urmeze o carier─â ├«n domeniul investi┼úiilor bancare.

Phoebe Cai are 15 ani ┼či lucreaz─â la analiza datelor pentru facultatea de medicin─â din Pennsylvania

├Än v├órst─â de 15 ani, liceana Phoebe Cai este deja angajat─â ├«n cercet─âri la nivel de colegiu, ajut├ónd la analiza datelor unui proiect de cercetare de la Universitatea din Pennsylvania. ├Än toamna trecut─â, Cai s-a clasat pe locul 8 ├«n competi┼úia pentru Premiul de Matematic─â pentru Fete de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), o universitate de cercetare, ┼či a fost medaliat─â cu bronz la Olimpiada pentru Premiul de Matematic─â pentru Fete. Cai s-a calificat, de asemenea, la Olimpiada Matematic─â a Statelor Unite ale Americii anul acesta ┼či este membru de doi ani al echipei Lehigh Valley Fire, care a c├ó┼čtigat primul loc la competi┼úia de matematic─â a Universit─â┼úii Princeton ├«n anul 2012. Cai sper─â s─â studieze ┼čtiin┼úe la facultate.

FOTO: ShutterstockRecente

Odorizant natural  jpg
test de sange shutterstock 1761439778 jpg
exercitii fizice   yoga g6f550c290 1280 jpg
pilule shutterstock 2006626376 jpg
pitbull shutterstock 1942867918 jpg
Rosii si castraveti  jpg
ciuperci shutterstock 1848583411 jpg
ochi obositi foto shutterstock
Jucarii de plus jpg
zidul chinezesc shutterstock 7845748 jpg
6 lucruri pe care le poti face pentru sanatatea ta in numai 5 minute jpg
Cola jpg
Elena Gheorghe jpg
Cartofi  jpg
labradoodle shutterstock 2033747033 jpg
Pisica jpg
adolescenti la pc shutterstock 439292719 ok jpg
miros neplacut   shutterstock 1124436698 jpg
suc de fructe jpg
Epilare jpg