Cheltuielile din primul an de viaţă al bebeluşului

1 81953 original jpg jpeg

Te pregăteşti să devii părinte? Venirea unui copil pe lume este un eveniment important din viaţa oricui, plin de emoţii şi fericire. Totuşi, apariţia lui bebe şi viaţa de părinte vine şi cu responsabilităţi. Pe lângă grija pe care urmează să i-o acorzi micuţului tău, există şi multe cheltuieli pe care trebuie să le faceţi pentru a-i oferi lui bebe un mediu în care chiar să se simtă ca acasă.

Împreună cu echipa BebeArt, am realizat o listă cu toate cheltuielile pe care le face un părinte în primul an de viaţă al bebeluşului, astfel încât să fiţi cât mai pregătiţi pentru noul rol:

Serviciile şi consumabilele - cheltuieli recurente 

Cheltuielile recurente sunt cele care se repetă de-a lungul anului. Ele pot fi lunare sau sezoniere şi depind de nevoile familiei şi ale lui bebe.

Dacă sunteţi norocoşi şi staţi acasă în primii ani ai lui bebe sau aveţi bunici care vă ajută, nu vă faceţi griji despre cine are grijă de bebe. Însă dacă aveţi nevoie de o bonă, veţi plăti un salariu între 1000 şi 2000 de lei pe lună. Creşa este o altă alternativă, aceasta costând între 600 şi 2000 de lei pe lună.

Scutecele sunt de nelipsit, iar lunar veţi cheltui între 150 şi 250 de lei pe lună. Scutecelor li se adaugă şi şerveţelele umede, pudra şi unguentele, preţul lor lunar fiind de 220 de lei. 

Dacă vei alăpta, ai dublu avantaj: economiseşti bani, iar bebe va primi cea mai bună hrană posibilă. În cazul în care aveţi nevoie de lapte praf, acesta costă cam 80 de lei lunar. Iar când începeţi diversificarea, veţi adăuga aproximativ 50 de lei pentru piureuri şi mâncare solidă. 

Cu siguranţă veţi primi hăinuţe cadou, dar veţi cumpăra şi voi câte ceva. Pentru toate hainele din primul an, costurile ajung undeva la 2000 de lei. 

  În primul an de viaţă, vei avea nevoie de câteva medicamente de prevenţie, care vor costa aproximativ 400 de lei. Este bine să ai mereu la îndemână comprese sterile, ser fiziologic sau medicamente pentru colicii lui bebe. 

Medicamentelor li se adaugă şi articolele pentru toaleta şi baia bebeluşului, acestea însumând 200 de lei. 

Obiectele de nelipsit - cheltuielile unice

Complementar cheltuielilor recurente, există multe obiecte pe care le veţi cumpăra o singură dată - multe dintre ele le puteţi achiziţiona chiar şi în timpul sarcinii.

Încă de la ieşirea din spital veţi avea nevoie de un cărucior, o scoică sau un scaun auto, un ham şi o geantă pentru scutece. Preţul mediu pentru toate acestea este de 2500 de lei. 

  Întâmpinaţi-l pe bebe într-o cameră armonioasă. Mobilierul şi accesoriile din cameră vor avea un cost de 3000 de lei, însă multe accesorii le puteţi primi cadou. 

Pe lângă ce alegi ca hrană pentru bebe, este important şi cum alegi să îl hrăneşti. Pe parcursul unui an vei avea nevoie de mai multe obiecte, de la biberoane, la pompă pentru sân şi mai târziu ustensile pentru diversificare. Pentru toate acestea vei aveam nevoie de 2300 de lei. 

haine%20bebe jpg jpeg

 Şi pentru baia lui bebe veţi avea nevoie de câteva obiecte care să facă bălăceala o plăcere de fiecare dată. Cădiţa, prosoapele şi alte câteva accesorii sunt de nelipsit. Ele însumează aproximativ 800 de lei. 

Când vine vorba de distracţie, bebe se va amuza teribil cu ajutorul jucăriilor şi cărţilor. Pentru un centru de activităţi, un balansoar, dar şi jucării de dentiţie şi un leagă alocă un buget de 500 de lei. 

  Păstrează un buget de 1000-1500 de lei pentru alte obiecte de care va avea nevoie bebe: suzete, purificator de aer, aparat de aerosoli sau cartea bebeluşului. 

Acum veţi fi mai pregătiţi să îl primiţi pe bebe acasă, într-un loc unde să se bucure de linişte şi dragoste.  



Recente

mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg