Copiii, spălaţi pe creier de Putin! Ce învaţă elevii ruşi despre război şi Ucraina din „manualele propagandei”?

6 copil rus shutterstock 524196535 jpg jpeg

Ministrul Educaţiei din Rusia a ţinut ieri, pe 3 martie, o lecţie online tuturor şcolarilor din întreaga ţară, în timpul căreia li s-a spus copiilor că NATO reprezintă un mare pericol pentru Kremlin. Asemenea măsură s-a luat la insistenţele lui Vladimir Putin de-a spăla pe creier orice rus, chiar şi pe copiii de 11 ani.

Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, intrând cât de curând în a doua lui săptămână de desfăşurare, preşedintele rus face totul posibil pentru a manipula situaţia cât mai avantajos pentru el. Astfel, a ordonat ca şi copiii să fie instruiţi în spiritul rusesesc dorit de el, motiv pentru care profesorii acestora au primit nişte manuale speciale, în care este explicată întreaga invazie sângeroasă ca pe o „misiune specială de menţinere a păcii”.  

Rusia a interzis deja folosirea cuvintelor „invazie”, „atac” şi „declaraţie de război” în presa rusească, iar reporterii nu au voie să menţioneze morţile civile cauzate de conflictul armat de pe teritoriul ucrainean.

Mai nou, în şcoli se susţin lecţii speciale despre război, în timpul cărora li se prezintă elevilor poziţia oficială a guvernului rus în ceea ce priveşte Ucraina. Manualele propagandei ruseşti sunt distrubuite în şcoli chiar în momentul de faţă, iar profesorii sunt instruiţi să le spună copiilor că Ucraina n-a existat până în secolul al XX-lea şi că a suferit un puci sângeros în 2014, când s-a instalat un regim politic controlat de americani.   

Conform invenţiilor emise de Kremlin, Doneţsk şi Luhansk s-au ridicat împotriva puciului, lucru care a cauzat un genocid care durează de 8 ani. Rusia a fost, astfel, nevoită să intervină cu „misiunea specială de menţinere a păcii”. Asta stă scris în manualele propagandei ruseşti!

O sursă care şi-a dorit să-şi păstreze anunimatul a declarat pentru Al Jazeera că profesorii ruşi sunt obligaţi să susţină aceste lecţii la orele de istorie sau de studii sociale. Tot această persoană susţine că până şi suporterii lui Putin sunt îngroziţi de războiul în plină desfăşurare şi de crimele comise în numele lui.

Mai mult, conform doleanţelor venite de sus, tot profesorii trebuie să monitorizeze întreaga activitate a copiilor pe reţelele sociale, precum TikTok. Kremlinul îi încurajează pe aceştia că folosescă hashtag-ul #нетвойне ('no to war', adică Nu războiului) pentru a afla despre eventuale proteste. În Rusia, există, de asemenea, avertismente că copiii pot fi atraşi în „sinucideri în masă, instrucţiuni detaliate de schimbare de sex şi promovarea relaţiilor de acelaşi sex”. Nu este decât un mod îngrozitor de a-i  manipula, de a-i speria atât de tare, încât să ajungă să facă tot ce îşi doreşte comandantul lor suprem.  

În tot acest timp, Putin a blocat apariţia publicaţiilor de ştiri independente, lucru care îi împiedică pe ruşi să afle noutăţi despre invazia din Ucraina. „Guvernul rus a limitat Twitter, Facebook şi Instagram, platforme pe care se bazau zeci de milioane de ruşi să-şi ia informaţiile independente şi comentariile”, au declarat americanii îngrijoraţi de limitatea libertăţii şi a adevărului în Rusia.

Pe 2 martie, un politician rus din opoziţie a publicat câteva imagini cu copii arestaţi pentru simplul motiv că fuseseră la un protest împotriva războiului. Totuşi, în ciuda eforturilor liderului de la Kremlin de-a manipula realitatea, tot mai mulţi ruşi au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva războiului. Ei riscă puşcăria şi chiar acuzaţii de trădare de neam.

Aproape 7.000 de oameni au fost arestaţi de poliţie în 50 de oraşe, conform organizaţiei OVD-Info, care a publicat şi fotografii cu copiii luaţi pe sus de oficialii ruşi şi băgaţi în dube, pentru a fi duşi la secţiile de poliţie.

Foto - Shutterstock



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg