Cum creşti un copil cu ADHD

1 59080 original jpg jpeg

Să creşti un copil cu ADHD poate fi destul de frustrant uneori, deoarece simptomele acestei tulburări te pot pune faţă în faţă cu multe provocări. Ce trebuie să faci într-un astfel de caz?

Copiii cu ADHD sau,în termeni liberi,care au un deficit sporit de atenţie,tind să-şi piardă din lucruri,nu se pot concentra în clasă,nu pot rezolva de unii singuri temele şi,în general,sunt neatenţi atunci când au de făcut ceva sau li se atribuie anumite sarcini. În plus de asta,ADHD vine la pachet şi cu o energie debordantă,o nelinişte,care te poate face şi pe tine să-ţi pierzi cumpătul. Ce este de făcut?

Păstrează-ţi calmul

Normal,ai mai auzit asta şi,bineînţeles,nu doar o dată! În opinia psihologilor,însă,acesta este primul pas către acea armonie la care tânjeşti,atunci când vine vorba de copilul tău. Chiar dacă este dificil uneori,este imperativ necesar să te abţii şi să rămâi calmă,pentru a putea vedea lucrurile clar şi a putea să-ţi ajuţi copilul. Dacă părintele nu se poate controla,furia şi agitaţia copilului vor creşte şi mai mult,făcând astfel imposibilă comunicarea.

Citeşte şi:

Ce le dăm copiilor să mănânce vara

Cum tratezi teama copiilor

Moderează-ţi aşteptările

Copiii cu ADHD sunt distraşi aproape din orice,aşa că încearcă să-ţi ajustezi dorinţele. Va trebui să nu-i ceri lucruri exagerate şi asigură-te că nu-l pedepseşti aspru,în cazul în care face o greşeală. Ia în calcul întreaga sa activitate şi încercările,de până în momentul în care a dat greş. Nu marşa doar pe sublinierea minusurilor şi încurajează-l atunci când face lucruri bune.

Setează obiectiveclare de comportament

Dacă ai un copil cu ADHD,fii atentă să trasezi nişte linii şi nişte reguli clare. Dacă nu te ascultă atunci când îi vorbeşti,poţi recurge la varianta unui panou pe care să-i scrii sau să-i desenezi anumite îndatoriri şi aşteptări de-ale voastre,ca părinţi. Asigură-te că nu-i impui,totuşi,nişte termene prea stricte şi că nu-l pedepseşti atunci când nu a făcut ce trebuia. Când face lucruri bune,recompensează-l!

Dă-i şansa săaleagă de unul singur

Alegerile sunt recomandate în cazul tuturor copiilor,datorită felului în care-i ajută să se auto-controleze şi să capete experienţă. Specialiştii susţin că ar trebui să-i creezi oportunităţi de a se manifesta şi,pentru asta,alţi copii sau grupuri pot fi cheia reuşitei. De asemenea,poţi folosi tehnica numită "alegere structurată",care oferă,practic,copilului două alternative,opţiuni,ambele pozitive.Recente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg