Cum creşti un copil cu ADHD

1 59080 original jpg jpeg

Să creşti un copil cu ADHD poate fi destul de frustrant uneori, deoarece simptomele acestei tulburări te pot pune faţă în faţă cu multe provocări. Ce trebuie să faci într-un astfel de caz?

Copiii cu ADHD sau,în termeni liberi,care au un deficit sporit de atenţie,tind să-şi piardă din lucruri,nu se pot concentra în clasă,nu pot rezolva de unii singuri temele şi,în general,sunt neatenţi atunci când au de făcut ceva sau li se atribuie anumite sarcini. În plus de asta,ADHD vine la pachet şi cu o energie debordantă,o nelinişte,care te poate face şi pe tine să-ţi pierzi cumpătul. Ce este de făcut?

Păstrează-ţi calmul

Normal,ai mai auzit asta şi,bineînţeles,nu doar o dată! În opinia psihologilor,însă,acesta este primul pas către acea armonie la care tânjeşti,atunci când vine vorba de copilul tău. Chiar dacă este dificil uneori,este imperativ necesar să te abţii şi să rămâi calmă,pentru a putea vedea lucrurile clar şi a putea să-ţi ajuţi copilul. Dacă părintele nu se poate controla,furia şi agitaţia copilului vor creşte şi mai mult,făcând astfel imposibilă comunicarea.

Citeşte şi:

Ce le dăm copiilor să mănânce vara

Cum tratezi teama copiilor

Moderează-ţi aşteptările

Copiii cu ADHD sunt distraşi aproape din orice,aşa că încearcă să-ţi ajustezi dorinţele. Va trebui să nu-i ceri lucruri exagerate şi asigură-te că nu-l pedepseşti aspru,în cazul în care face o greşeală. Ia în calcul întreaga sa activitate şi încercările,de până în momentul în care a dat greş. Nu marşa doar pe sublinierea minusurilor şi încurajează-l atunci când face lucruri bune.

Setează obiectiveclare de comportament

Dacă ai un copil cu ADHD,fii atentă să trasezi nişte linii şi nişte reguli clare. Dacă nu te ascultă atunci când îi vorbeşti,poţi recurge la varianta unui panou pe care să-i scrii sau să-i desenezi anumite îndatoriri şi aşteptări de-ale voastre,ca părinţi. Asigură-te că nu-i impui,totuşi,nişte termene prea stricte şi că nu-l pedepseşti atunci când nu a făcut ce trebuia. Când face lucruri bune,recompensează-l!

Dă-i şansa săaleagă de unul singur

Alegerile sunt recomandate în cazul tuturor copiilor,datorită felului în care-i ajută să se auto-controleze şi să capete experienţă. Specialiştii susţin că ar trebui să-i creezi oportunităţi de a se manifesta şi,pentru asta,alţi copii sau grupuri pot fi cheia reuşitei. De asemenea,poţi folosi tehnica numită "alegere structurată",care oferă,practic,copilului două alternative,opţiuni,ambele pozitive.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg