Cum introduci oul în alimentaţia bebeluşului

1 69461 original jpg jpeg

Când vine vremea diversificării, oul este un aliment de bază. Conţine aminoacizi esenţiali, deosebit de importanţi în dezvoltarea puiului tău, grăsimi bune,minerale, vitamine.

Oul – pas cu pas

Când introduci oul în alimentaţia copilului,începi prin a-i da celui mic un sfert de gălbenuş,fiert tare. Cel mai bine este să i-l amesteci cu piureul de cartofi. Îi va plăcea mai mult şi se digeră mai uşor. Faci pauză o zi şi apoi îi mai dai un sfert de ou. La început,în zilele în care îi dai ou,nu-i mai dai carne. Când micuţul tău creşte (după un an) îi poţi prepara oul în mai multe feluri:ochiuri româneşti,ouă fierte cleioase. Pentru ca ouăle să iasă cleioase,le pui în apa clocotită şi le laşi să fiarbă 5-6 minute.

Cum alternezi oul cu lactatele

Gălbenuşul conţine foarte mult colesterol (220 mg într-un ou mediu de 50g),în condiţiile în care necesarul de colesterol al copilului este de 300 mg zilnic. Cantităţi importante de colesterol conţin şi carnea sau lactatele. Prin urmare,micuţul tău poate,într-o zi,să mănânce mai multă carne şi brânză,în alta îi dai un ou şi mai multe vegetale cu cereale. Oricum 4-5 ouă pe săptămână sunt considerate suficiente pentru un organism în creştere.

Câteva reguli importante

La început,nu-i da copilaşului decât ouă de găină. Imediat ce cumperi ouăle,le speli foarte bine şi le păstrezi în frigider. Verifică fiecare ou înainte de a i-l pregăti puiului tău. Ouăle vechi sunt foarte toxice. Nu-i da niciodată ouă la masa de seară. Locul lor în farfurioara copilului este dimineaţa. Ia în consideraţie întotdeauna şi ouăle pe care le pui în budinci,papanaşi sau alte mâncăruri. Asta te obligă să scazi numărul de ouă pe care i le poţi da copilului într-o săptămână.

Nu prăji ouăle

Este foarte important ca albuşul să fie complet fiert. Nefiert,îngreunează foarte mult digestia şi produce balonare. În plus,prin fierbere se distrug bacteriile dăunătoare. Evită,aşadar,să-i dai copilului ouă prăjite. Până la vârsta de un an,albuşul va sta departe de castronul copilaşului,pentru că poate fi alergen.Recente

Tort de ciocolata cu cirese Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește sursa  Shutterstock jpg
casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg