Cum să-ţi adormi repede bebeluşul

1 70115 original jpg jpeg

Dacă în primele săptămâni de viaţă bebeluşii dorm câte 16-17 ore în fiecare zi, după ce ating vârsta de 8 săptămâni perioadele de somn vor fi din ce în ce mai rare. Învaţă cum să-ţi adormi repede bebeluşul!

Chiar dacă la început bebeluşul va protesta,în timp îl vei învăţa să adoarmă la ore fixe şi astfel nu va mai avea un somn agitat.

Hrăneşte bebeluşul la ore fixe

Pentru mulţi copii,un somn odihnitor începe cu o masă copioasă. Astfel te asiguri că cel mic se va culca sătul şi nu se va mai trezi peste noapte deoarece îi va fi foame. De asemenea,încearcă să hrăneşti copilul cu 30 de minute înainte de a-l băga în pat. Dacă a început deja alimentaţia diversificată,alege alimente uşor de digerat,care să nu-l baloneze şi astfel să se trezească noaptea.

Urmează o rutină a somnului

Dacă-l obişnuieşti încă de mic cu o anumită rutină,atunci nu vei mai avea probleme cu el când va mai creşte şi va deveni mofturos atunci când vine vorba de somn. Rutina somnului trebuie să includă un masaj uşor,urmat de baie,haine curate şi schimbarea pampersului. O muzică în surdină,relaxantă şi o îmbrăţişare din partea ta îl vor ajuta să adormă mai repede. Vei observa că cel mic va asocia în timp toate aceste activităţi cu somnul.

Stinge lumina

Aşa cum nici tu nu poţi dormi într-o încăpere luminată,nici bebeluşulnu poate deoarece îl distrage de la somn. În plus,lumina stinsă îl va ajuta pe cel mic să facă mai uşor diferenţa dintre zi şi noapte şi ritmul cardiac se va regla. De asemenea,dacă este nevoie să-l hrăneşti sau să-l schimbi noaptea,nu aprinde becul,ci foloseşte o lumină cât mai slabă,cum este o veioză şi care să nu fie îndreptată spre cel mic.

Pune copilul în pat când moţăie

Mulţi dintre părinţi aşteaptă ca cel mic să adormă în braţele lor înainte să-l aşeze în pătuţ. Din acest motiv copiii se trezesc noaptea deoarece nu-şi amintesc să fi adormit. Aşadar,bagă copilul în pat când este somnoros,dar încă trez şi aşa va învăţa să adoarmă de unul singur. Acest truc este foarte eficient,dar pot trece câteva săptămâni până când cel mic se va obişnui.

Obişnuieşte-l cu sunetele

Cel mic se trezeşte la cel mai slab sunet,cum ar fi deschiderea unei uşi? Pentru a nu mai fi la fel de sensibil,pune-l să asculte sunete ritmice,care să-i amintească de bătăile inimii tale. Ritmul constant al sunetelor îndepărtează stresul şi-l ajută pe cel mic să aibă un somn odihnitor şi să nu se trezescă des noaptea. În comerţ sunt diferite aparate care imita bătăile inimii tale.