Cum să-ţi îmbunătăţeşti relaţia cu el
Simţi că relaţia s-a schimbat, aveţi din ce în ce mai des discuţii şi tandreţea şi săruturile furate au rămas undeva în urmă? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta în relaţia cu partenerul!
Multe cupluri se confruntă cu astfel de situaţii. „De ce nu eşti ca-n prima zi” este nu doar titlul unei vechi melodii,ci şi întrebarea pe care şi-o pun multe femei. Pentru ca o relaţie să „funcţioneze” mult şi bine,ambii parteneri trebuie să ştie şi să aplice câteva lucruri.
Sprijiniţi-vă reciproc
„La bine şi la greu” nu este doar o simplă frază din ceremonia căsătoriei. Cuplurile care ştiu că se pot baza pe ajutorul celuilalt când trec printr-o perioadă dificilă,cei care-şi susţin partenerul când are o idee,împărţirea sarcinilor gospodăreşti,toate acestea sudează mai bine relaţia de cuplu.
Învaţă să comunici...
Dacă un cuplu nu are comunicare,nici nu se poate sprijini reciproc. Discuţiile nu trebuie să degenereze în ceartă iar tonul ridicat nu rezolvă nimic,pentru că în momentul în care ţipi,nu-l mai auzi pe celălalt. Evident că într-o relaţie vor exista şi discuţii în contradictoriu,dar câtă vreme sunt pe un ton civilizat şi fiecare îşi susţine punctul de vedere cu argumente logice,nu poate fi decât constructiv.
... şi să faci compromisuri
În momentul în care există comunicare şi ştii cu adevărat să-l asculţi pe celălalt,vei învăţa să faci şi compromisuri. Vei începe să înveţi „să fii în pielea celuilalt” şi să înţelegi de ce vrea să ia o anumită decizie. Hotărârile se vor lua împreună punând în balanţă toate argumentele pro şi contra şi alegând ce este mai bine pentru familie. Niciunul dintre parteneri nu este „mai egal” decât celălalt şi binele familiei este mai important decât orgoliile absurde.
Stabiliţi-vă priorităţile
Banii au fost întotdeauna motiv de ceartă. Faceţi lunar o listă cu cheltuielile obligatorii pe care le aveţi (facturi,rate,mâncare). Pentru lucruri pe care şi le doreşte fiecare,faceţi o listă şi decideţi împreună ce faceţi în luna respectivă şi cine se „sacrifică” şi renunţă până la următorul salariu. Acelaşi sistem se poate aplica şi la întrebarea „cu care dintre părinţi petrecem Crăciunul sau Paştele”,„ne vedem cu prietenii sau cu rudele”. Pe primul loc trebuie să fie familia şi binele ei,şi după,rudele,părinţii sau prietenii. Oricum,nu-i poţi împăca pe toţi niciodată.