Cum trebuie îngrijit părul copilului

1 68182 original jpg jpeg

Ceea ce mănâncă copilul este foarte important. În plus, pe lângă a ajuta corpul ca să se dezvolte şi să crească sănătos şi puternic, alimentaţia influenţează şi creşterea părului copilului.

În mod normal,părul copilului suferă modificări în timpul creşterii. O să aibă părul bogat şi rebel. Acesta este motivul pentru care este o idee bună să ştii cum să ai grijă cel mai bine de părul celui mic,astfel încât să crească puternic şi cât mai sănătos posibil.Un alt lucru de care trebuie să ţinem cont este că ei vor învăţa de la o vârstă fragedă cum să aibă grijă de păr,care poate fi deosebit de important mai ales pentru fete.Părul nu este doar o caracteristică care adaugă frumuseţe. Este legată de igienă,ceva despre care copilul trebuie să înveţe de la o vârstă fragedă. Trebuie să-i învăţăm că este important să-i acorde atenţie.

Caracteristicile de creştere a părului la copil

În primul rând,nu trebuie să-ţi faci griji dacă cel mic nu are la început păr. Pe măsură ce lunile trec,o să apară. Este normal. Fiecare copil are propriul model de creştere a părului,şi nu avem de ales decât să aşteptăm.

În mod normal,când ajung la trei ani,o să aibă destul păr,care de multe ori o să fie ondulat. Trebuie să mai ştim că de multe ori copilul se poate naşte cu părul blond,şi în timp,să se închidă la culoare,încet.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru culoarea ochilor. Este un lucru obişnuit. Culoarea se schimbă în jurul valorii de opt sau nouă luni la orice nuanţă.

Care este motivul acestor schimbări?

Producţia de melanină care se găseşte în celulele sugarului este încă imatură,ceea ce înseamnă că ele nu sunt în măsură să creeze culorile definitive ale părului şi ochilor care sunt predeterminate de genetica lor.

Nutriţia ajută la creşterea părului copilului  

Aşa cum deja ştim,dieta copilului trebuie să fie echilibrată,bogată în vitamine şi minerale.Vitamina  B este esenţială pentru creşterea părului,şi nu trebuie să lipsească. De aceea,este bine ca în dietă să se găsească alimente precum ouăle,brânza sau iaurtul,avocado,sardine,somon,banane,roşii,fructe de pădure.

Îngrijirea părului la copil Cât de des trebui spălat copilul pe păr

Nu este nevoie să-l speli în fiecare zi. În mod normal,trebuie să-l speli la zile diferite. Asta depinde de activităţile pe care le face. În plus,şamponul pe care-l folosim trebuie să aibă un Ph echilibrat.  

  Părul care se piaptănă greu    

De multe ori,părul lung se încâlceşte şi poate deveni dificil la pieptănat. Ştim deja că este important să periem părul de mai multe ori pe zi pentru a stimula creşterea şi pentru a o mai bună circulaţie la nivelul scalpului. De aceea,este bine să urmăm nişte sfaturi:

Beneficiile uleiului de cocos pentru sănătate şi frumuseţe sunt infinite,iar una dintre proprietăţile sale cele mai utile este că acţionează ca un balsam. Ia câteva picături de ulei de nucă de cocos în palmă şi aplică-l pe părul copilului de la rădăcini la vârfuri. Apoi foloseşte un pieptene cu dinţi largi pentru a descâlci părul.

Ai nevoie de o sticlă cu pulverizator,în care pui apa călduţă,pe care o amesteci cu balsam obişnuit. Agită bine conţinutul şi pulverizează pe părul copilului. Părul o să devină moale şi plăcut la atingere.

Adaugă 100 de ml de apă şi 25 de ml de oţet de mere într-o sticlă cu pulverizator. Aplică pe părul umed şi lasă-l 15 minute să acţioneze,după care clăteşti şi speli părul cu şampon. Vei fi uimită de cât de strălucitor şi sănătos o să pară.

Credit foto:www.steptohealth.com