Ghid de călătorie cu copiii. Cele mai bune ponturi de la experţii în călătorii

Puține lucruri le provoacă părinților mai multă anxietate decât ideea de a călători cu copiii lor, indiferent că se deplasează pe calea aerului sau cu maşina proprie. Ia în calcul şi aceste sfaturi când pregăteşti un concediu cu cei mici!

image

Unele strategii de călătorie în familie funcționează foarte bine. Experţii în călătorii citaţi de Good Housekeeping au creat un ghid pentru călătorii cu copiii. Un prim sfat din partea acestora a fost rezevarea cazării cu mult timp înainte plecării. Cu cât rezervi mai devreme călătoria, cu atât vei profita de reduceri și de mai multe opțiuni, în special pentru perioadele de vârf. Pe lângă prețuri mai bune, vei obţine locuri alăturate în avioane sau trenuri, opțiuni mai bune de închiriere de mașini și camere mai bune în hoteluri.

Stabileşte un termen limită fals pentru a pleca de acasă

Totul durează mai mult atunci când eşti cu copiii, așa că nu este niciodată o idee rea să dublezi sau chiar să triplezi estimarea timpului de plecare. Le poți spune tuturor la ce oră diferită la care să ieşiţi din casă. Ai putea programa alarma cu 15 până la 30 de minute înainte de momentul în care trebuie să porniţi.

Evită orele de vârf

Dacă ai flexibilitate în program, evită să pleci la ore de vârf. Conform experţilor în călătorii, când alegeţi avionul ca mijloc de deplasare, cel mai bun interval orar ar fi 11:00 și 16:00. În acest fel, nu vei fi forțat să trezești copiii mai devreme dimineața, o strategie care duce, inevitabil, la crize de plâns. Această fereastră de timp este de obicei mai puțin aglomerată în majoritatea aeroporturilor și oferă adesea și cele mai ieftine prețuri pentru bilete.

Păstrează-ţi relaxarea, indiferent de ceea ce apare

Se întâmplă multe lucruri neprevăzute în călătorii, cum ar fi să ai parte de vreme rea, să-ţi întârzie zborul sau să fi prins într-un ambuteiaj. Nu te va ajuta să-ți pierzi calmul! Îţi va strica ziua şi-i va agita şi pe copii. Acceptă întâmplările neplăcute! Expertul în călătorii Doug Wallace susţine: „Oricât ai încerca, nu poți planifica totul înainte. Relaxează-te, distrează-te și fii pregătit mental pentru orice! S-ar putea transforma într-o experiență unică în viață”.

Vezi și: Cum să împachetezi mai inteligent când pleci în vacanță: 7 idei

Ocoleşte rezervarea primului sau ultimului zbor al zilei

Mergeţi cu avionul? Evită să iei primul sau ultimul zbor din zi. Când vremea este rea sau când o companie aeriană trebuie să facă modificări neașteptate în program, va viza adesea primul sau ultimul zbor al zilei. Dacă ai rezervat ultimul zbor al zilei către destinație și-ți întârzie zborul, este posibil să rămâi blocat peste noapte la aeroport și să pierzi o zi din vacanță. Ia în considerare rezervarea unei camere în apropierea aeroportului.

Revino în aceleași locuri

Multe familii revin la aceleaşi cazări sau în aceleaşi locuri în care au mai fost şi s-au simţit bine, pentru că ştiu la ce să se aştepte. Nu va trebui să pierzi timpul cercetând înainte detalii despre transport, camere, activităţi, restaurante sau terase în care să mergeţi pentru mesele de peste zi.

Te-ar mai putea interesa: Horoscopul călătoriilor 2024. Află ce destinaţie ţi se potriveşte anul acesta!

Optează pentru cazare cu bucătărie

Când călătoreşti cu copii, mai ales dacă sunt micuţi, simţi că ai un control mai mare asupra alimentaţiei lor dacă le prepari chiar tu mâncărurile de peste zi sau măcar două mese. Vei evita alimentele care le fac rău, alergenii. Vei economisi banii pe care i-ai da la restaurante și vei evita eventualele probleme digestive ale copiilor.

Ia jucării pentru a-i distra pe copii

În călătoriile lungi ai nevoie de o mulțime de distrageri pentru copii. Ai grijă să ai o combinație de opțiuni digitale și non-digitale. Lăsaţi-le acasă pe cele cu multe piese care se pot rătăci.

FOTO: Shutterstock



Recente