Gimnastica medicală la copilul prematur

1 67494 original jpg jpeg

Prematurii sunt consideraţi bebeluşii născuţi înainte de săptămâna a 37-a de sarcină. Aceşti copii sunt supuşi mai multor riscuri şi necesită îngrijiri speciale atât de la medici, dar mai ales de la părinţi.

Copiii născuţi prematur nu au aceeaşi dezvoltare neuromotorie că a unui bebeluş născut la termen. Ei se nasc cu organismul insuficient dezvoltat şi au nevoie de îngrijiri speciale. 

Masajul şi gimnastica sunt esenţiale pentru toţi bebeluşii încă din primele zile după naştere,dar pentru prematuri au un rol special,ajutându-i să recupereze şi să dezvolte abilităţi motrice normale. 

Evoluţia prematurului depinde de VG (vârstă gestaţională) şi de Gn (greutatea la naştere),dar şi de îngrijirile ulterioare. 

Gimnastică medicală tratează numeroase afecţiuni prin intermediul programelor de exerciţii terapeutice,alcătuite individual în funcţie de afecţiune şi de evoluţia sau involuţia acesteia. 

După stabilirea diagnosticul de către un medic de specialitate se recurge la aplicarea tratamentului prin kinetoterapie.