Greşeli pe care le fac femeile însărcinate

schimbări în zona intimă în sarcină jpeg

Chiar dacă ştii totul despre obiceiurile alimentare corecte, exerciţii fizice şi alte lucruri legate de sarcină, există şanse de a cădea pradă la unele dintre cele mai frecvente greşeli pe care fiecare proaspătă mămică le face, chiar dacă în necunoştinţă.

Cu toate acestea,nu te agita acum,deoarece încă mai este timp pentru tine de a rectifica greşelile şi să te întoarci pe drumul cel bun. Aici sunt unele dintre cele mai frecvente greşeli pe care femeile le fac în timpul sarcinii.

Iată care sunt aceste greşeli:1. Alimentaţia pentru două persoane

Necesarul zilnic de calorii este de aproximativ între 1800 şi 2000. Chiar crezi că fătul care este în creştere o să aibă nevoie de ami multe calorii pentru a creşte şi a se dezvolta? Răspunsul este nu. Iată ce nutriţie corectă are nevoie copilul. Prima regulă este de a consum cu mai mult de 300 de calorii,decât aportul normal. Tot ce este în plus,va duce la creşterea în greutate,care poate duce la apariţia unor riscuri.

Pot apărea boli cum sunt diabetul gestaţional sau preeclampsia,boli care duc la nevoie de cezariană în timpul sarcinii. De aceea est ebine să ţii sub control greutatea corporală în timpul sarcinii. Alege trei porţii de fructe,legume crude,verdeţuri,nuci şi consumul de apă. 

2. Medicamentele

Ştai că trebuie să eviţi luarea de antibiotice,paracetamol sau foloirea unor creme atunci când eşti gravidă? Utilizarea de medicamnte neindicate de doctor sau tratamente de înfrumusetare mai dure,pot duce la apariţia de anomalii congenitale asupra copilului. Ce trebuie să faci este să iei medicamente prescrise de doctor. Dacă observi că vitaminele prenatale şi dozele de fier te fac să te simţi balonată,vorbeşte imediat cu medicul. Dacă după antibiotioce apare acneea şi durerile de cap,consultă un specialist.

3. Lipsa de somn

Dacă ai crezut că sacrificarea somului te poate ajuta s obţii un echilibru între viaţa profesională,trebuie să ştii că nu se paote atunci când eşti însărciantă. Schimbările hormopnale şi fizice o să aibă efecte asupra organismului,şi va apărea oboseala. În schimb,treuie să dormi mai mult decât de obicei pentru a fi mereu activă şi energică. Organismul trebuie sdă fie merreu odihnit pentru fiecare activitate pe care o faci.

4. Nu vorbeşti cu copilul

Sarcina poate fi stresantă şite lasă obosită şi epuizată. Toate acestea te fac să-ţi pierz atenţie. Experţii spun că este esenţial să vorbeşti mereu cu copilul,ca să-ţi cunoască vocea. Pune o mână pe burtă şi în timp ce o mângâi uşor,vorbeşte cu el,cântă-i sau citeşte-i. Erste un sentiment de legare  care stimulează simţurile acestuia. Astfel păstrezi o legătură cu el.

 5. Nu consuma în exces alimentele dulci  

Dacă după al doile trimestru apar poftele pentru alimentele dulci,încearcă să le limitezi. Acest lucru poate duce la apariţia diabetului gestaţional şi alte probleme. Ia doar o bucată din ce îţi este poftă,totul cu moderaţie. La fel se întâmplă şi cu alimentele prăjite şi cele picante. Trebuie consumate cu moderaţie.