Jocuri online periculoase. TOP 4 ameninţări pentru copii

jocuri online periculoase jpeg

Există unele jocuri online periculoase, care pot expune copilul la tot felul de pericole, cum ar fi să cadă pradă pedofililor, să li se ceară detalii legate de părinţi, să se auto-agreseze sau chiar să-i împingă la sinucidere.

Tehnologia modernă a introdus o nouă lume de jocuri interactive şi jucării inteligente care pot merge şi vorbi,astfel încât generaţiile de copiii sunt destul de familiarizaţi cu ele. Dar să nu uităm că părinţii sunt cei care trebuie să urmărească activitatea copiilor din mediul virtual şi să-i ţină departe de jocurile periculoase. Aşadar,iată care sunt cele mai periculoase jocuri şi jucării din mediul online.

1. Jocuri online periculoase - Balena albastră

Jocul online „Balena albastră”,pe care îl poţi câştiga doar dacă te sinucizi,a devenit în ultimele săptămâni cunoscut pe ambele maluri ale Nistrului,după ce timp de doi ani a făcut furori în Federaţia Rusă.  

Jocul devine din ce în ce periculos pe măsură ce se trece la alt nivel. Exemple de sarcini atribuite acestuia includ: -Trezeşte-te la 04:20 -Vizionează filme de groază toată ziua -Taie-te cu un cuţit sau lame de ras -Scrie cuvinte sau simboluri cum ar fi balena albastră pe propriul corp La finalul celor 50 de zile,copilul trebuie să se sinucidă. Pentru că acest joc a luat amploare în rândul adolescenţilor din întreaga lume,este recomandat să urmăreşti activitatea copilului din mediul online. Presa rusă scrie că numai în ţara lor participă la joc 200 mii de tineri şi că „grupurile morţii” s-au răspândit în Ucraina,Belarus,Azerbaidjan,Letonia şi Kazahstan,iar acum au ajuns în România,Bulgaria şi Polonia.

2. Roblox

Roblox trebuie trecut şi el pe lista cu jocuri online periculoase. Este un joc online multiplayer care se poate descărca pe:Windows,Tableta,Telefon,Xbox one. Acest joc este creat pentru copii,în fiecare joc este creată o mapă de alţi jucători. Roblox a fost lansat în 2006.

Roblox este un site american destinat copiilor peste 3 ani. În roblox se pot face multe acţiuni. De exemplu,să construieşti un joc folosind blocuri sau modele făcute de alţi jucători. Jocul este multiplayer şi este o platformă unde te poţi juca sau întâlni cu prietenii sau alte persoane.

A avut foarte multe efecte negative asupra multor copii din America,de aceea,este important ca părinţii să fie foarte atenţi cu activitatea copiilor din mediul virtual.

3. My friend Cayla / Prietena mea Cayla, pe lista cu jocuri online periculoase

Această jucărie inteligentă arată ca o păpuşă inocentă cu caracteristici frumoase,păr minunat,un zâmbet dulce,şi un costum la fel de adorabil. Este atât de inteligentă încât poate vorbi chiar şi cu copilul tău şi să-i pună întrebări personale.

Autorităţile de reglementare din Germania au spus că păpuşile Cayla sunt echipate cu microfoane incorporate ca „dispozitive de spionaj”,care sunt ascunse în ele. În plus,au îndemnat părinţii s-o distrugă,pentru a evita cererea de informaţii copilului sau alte detalii legate de familie.

Electronic Privacy Information Center a precizat,de asemenea,că această jucărie inteligentă "încalcă regulile de confidenţialitate [de] înregistrare a conversaţiilor şi transmiterea de fişiere audio la un server de la distanţă, fără consimţământul părinţilor."

4. Litera X

Litera X trebuie trecut şi el pe lista cu jocuri online periculoase.

Cea mai recentă tendinţă în aplicaţia online,

,se numeşte "Litera X",şi este folosită de utilizatori pentru a viza pe acel care adresează insulte dureroase cu privire la aspectul lor fizic sau de personalitate.

Ceea ce nu se ştie este că în spatele jocului este o formă de cyber-agresiune şi poate chiar să conducă tineri să se sinucidă. Deja au existat cazuri de tinere care au încercat să se sinucidă.

Şi,pentru că Snapchat-ul este foarte iubit de tinerii din întreaga lume,este recomandat părinţilor să fie foarte atenţii atunci când copilul navighează pe această aplicaţie, deoarece poate duce la jocuri online periculoase.

Combinaţii de culori pentru pereţi interiori

Credit foto:sg.theasianparent.com