O creştere sănătoasă începe cu alăptarea

1 67631 original jpg jpeg

Laptele matern este alimentul perfect pentru creşterea sănătoasă a bebeluşului tău, fiind bogat în micronutrienţi şi substanţe imunologic active. Alăptarea îi permite nou-născutului să simtă apropierea ta încă din primele clipe.

Astfel veţi dezvolta o legătură afectivă unică pentru întreaga viaţă. Chiar dacă alăptarea este un proces natural,presupune o pregătire prealabilă,documentare,precum şi un ajutor specializat în primele zile de la naştere. Milupa este alături de tine în fiecare etapă a vieţii de părinte şi îţi prezintă câteva sfaturi şi beneficii mai puţin cunoscute despre alăptare:

Bebeluşul poate simţi mirosul unic al laptelui matern

Bebeluşul se naşte cu instinctul să sugă şi să caute mâncare şi prin simţul olfactiv va poate simţi atât pe tine cât şi pe tatăl său. Desigur,te va putea distinge după mirosul laptelui matern. Iar tu vei şti că îi este foame atunci când îl îmbrăţişezi şi micuţul îşi întoarce capul să caute sânul.

Alăptarea poate reduce riscul de cancer mamar

Cercetarile stiintifice arată că femeile care alăptează sunt mai puţin predispuse să dezvolte cancer mamar,în comparaţie cu femeile care nu alăptează. Studiile stabilesc o corelaţie puternică între femeile care au fost alăptate în copilărie şi un risc scăzut de a dezvolta cancer mamar pe parcursul vieţii de adult.

Mărimea sânilor nu are legătură cu cantitatea de lapte pe care o poţi produce

Dimensiunea sânilor este determinată de cantitatea de ţesut gras,deci nu există niciun raţionament care demonstrează că sânii mici produc o cantitate mică de lapte. Laptele este produs de glandele mamare prezente în sânii oricărei femei,indiferent de dimensiunea lor. Aşadar,poţi sta liniştită căci circumferinţa lor nu va influenţa în niciun fel capacitatea ta de a produce suficient lapte pentru micuţ.

Lipsa laptelui matern este foarte rară

Deşi se întâmplă extrem de rar,unele femei nu pot produce suficient lapte şi îl suplimentează cu formulă. De cele mai multe ori,cauza o reprezintă afecţiuni anterioare sarcinii. Însă,chiar şi femeilor care nu au lactaţie abundenta li se recomandă să alăpteze cât mai mult posibil – chiar dacă este doar pentru a linişti bebeluşul. Vei şti că  stimularea prin supt transmite organismului tău mesajul de a produce şi mai mult lapte. Există câteva mici trucuri la care poţi apela pentru a sprijini lactaţia:consumul mai mare de apă,mai multă odihnă si o alimentatie adecvata.

Descoperă mai multe soluţii pentru o alăptare lipsită de griji şi beneficiile acesteia,dar şi despre nutriţia echilibrată a bebeluşilor în Clubul Milupa  - www.milupa.ro/club-milupa. Multe mamici fericite te aşteaptă deja!



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg