Petrecerea Baby Shower: de ce și cum se organizează acest eveniment

Dacă ești însărcinată și te pregătești pentru Baby Shower sau dacă ești invitată la un astfel de eveniment, îți prezentăm câteva elemente cheie ale acestei petreceri! 

image

Petrecerea Baby Shower este o tradiție din cultura occidentală care se organizează pentru a sărbători sarcina și nașterea unui bebeluș. Deși expresia se traduce prin „prima băiță a bebelușului”, petrecerea nu se organizează după naștere, ci cu patru sau șase săptămâni înainte de nașterea copilului.

Ce scop are petrecerea Baby Shower

Acest eveniment are ca scop oferirea de cadouri și implicit sprijinirea viitoarei mame cu obiectele necesare. Cadouri necesare pot fi: scutece, accesorii de baie, echipamente pentru mișcare, un șal pentru alăptare sau o pernă. Dacă decizi să cumperi haine pentru bebeluș, ia în considerare ca acestea să aibă mărimi mari! Și, desigur, nu uita de cadoul pentru viitoarea mamă! O sesiune la spa sau un kit de recuperare postpartum pot fi opțiuni bune. Desigur, darurile nu trebuie să fie scumpe și extravagante. Totodată, este de preferat ca gravida să deschidă cadourile pe care le-a primit în prezența invitaților, însă este o decizie individuală. Nu uita că petrecerea îi este, în mare parte, dedicată!  

Citește și: Mai e puțin! Iată de ce trebuie să folosești perne de gravidă în ultimele luni de sarcină!

Cine organizează petrecerea Baby Shower

În mod tradițional, membrii familiei se ocupă de organizarea petrecerei, cum ar fi mătușile, viitoarele bunici ale copilului sau verișorii. Uneori, chiar și colegii de muncă sunt implicați în organizare. La eveniment pot participa și bărbații.

În general, invitațiile se trimit cu patru săptămâni înainte, pentru a le acorda timp invitaților să accepte sau să refuze politicos participarea. Desigur, persoanele care se ocupă de plata evenimentului sunt cele care îl organizează. Deși nu este obligatoriu, organizatorii pot alege o anumită temă pentru eveniment, în funcție de preferințele gravidei sau de sexul viitorului bebeluș.

Citește și: FOTO Gemeni născuți în aceeași zi, dar concepuți la date diferite. Cum poți rămâne însărcinată când ești deja gravidă? 

Ce se întâmplă la petrecerea Baby Shower

Petrecerea de tip Baby Shower durează, de regulă, câteva ore. Nu este un eveniment grandios, precum o nuntă, deoarece petrecerea se axează pe starea viitoarei mame. La petrecere se oferă gustări și preparate ușoare, băuturi nonalcoolice și se organizează diferite jocuri distractive, care să mențină atmosfera relaxată și veselă. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg