Pietre norocoase pentru fetiţe. Chilimbarul şi cuarţul roz, în top

1 67957 original jpg jpeg

Cauţi cerceluşi sau poate un lănţişor cu pandativ din pietre semipreţioase, care să fie şi elegant şi să aibă şi beneficii asupra sănătăţii şi a stării de spirit? Fetiţa ta va fi încântată să poarte o pereche de cerceluşi cu chihlimbar. Are o culoare superbă şi se spune că această piatră atrage norocul şi bogăţia.

Unele cristale au aceste proprietăţi,cel puţin aşa se credea în trecut,când oamenii foloseau pietrele semipreţioase pentru o serie de probleme,cum sunt supărările ori suferinţele în dragoste. De exemplu,despre chihlimbar,safir şi opal se credea că pot atrage ca un magnet norocul,bogăţia şi misterul. Regii antici purtau pandantive,inele şi coroane împodobite cu pietre viu colorate,aducătoare de noroc.

Vrei să faci un cadou pentru o fetiţă care se visează prinţesă împodobită cu pietricele colorate? Alege bijuterii pentru copii cu agate.

Acestea erau considerate de egipteni şi de romani cele mai norocoase pietre dintre toate,şi le purtau întotdeauna când plecau la luptă. Acum nu ştim dacă aveau noroc de fiecare dată când purtau aceste pietre,dar cu siguranţă ceva „magie“ era la mijloc.

Dacă îţi place culoarea safirului,să ştii că acesta îşi schimbă nuanţa în funcţie de dispoziţia celei care o poartă şi este considerată piatra dragostei şi a fidelităţii.

Şi opaluleste deosebit şi poate fi un cadou perfect dacă este folosit la bijuteriile pentru copii. Acesta se regăsea în coroanele şi inelele regilor,pentru că se credea că atrage bogăţia şi succesul.

De asemenea,jadulsimbolizează apreciere şi recunoştinţă atunci când este oferit unei persoane,fie ea adult sau copil ori adolescent.

De departe,în cele mai vechi timpuri,chihlimbarulera considerat un adevărat „magnet“ al norocului şi al bogăţiilor.

Alte pietre care aduc beneficii pentru sănătate

Agataeste benefică pentru vedere şi contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului limfatic,a colonului,pancreasului şi,în general,la buna circulaţie a fluidelor în corp.

Ametistuleste piatra care transformă „răul“ în „bine“,fiind considerată şi „piatra minţii“. Terapia cu ametist acţionează ca un detoxifiant eficient,poate calma stările de nervozitate şi stabilizează semnalele neuronale. În plus,combate insomniile şi poate fi utilizat în caz de infecţii virale şi bacteriene.

Citrinul sau cuarţul galbenaduce beneficii sistemului digestiv,celui ocular,inimii şi activităţii tiroidiene. În plus,favorizează regenerarea ţesuturilor şi poate trata anemia.

Granatulcurăţă sângele şi reface circulaţia vaselor de sânge,tratează anemiile,reduce stările melancolice şi aduce bunadispoziţie şi umor.

Jadulîntăreşte sistemul imunitar şi transmite sentimente de pace şi armonie. Piatra apreciată de chinezi încă din antichitate se utiliza în special în caz de probleme renale. Cunoscută în timpuri străvechi drept „piatra onestităţii“,jadul poate atrage succesul în afaceri. Este piatra discernământului,a meditaţiei şi a echilibrului.

Jaspuleste un tonifiant general,care aduce beneficii sănătăţii nervilor,a splinei şi vezicii biliare. Mai mult,jaspul protejează stomacul şi activitatea ficatului. Este un ajutor eficient în problemele digestive.

Cuarţul rozprotejează activitatea vaselor sangvine şi inima. Piatra semipreţioasă deţine o energie blândă şi transmite linişte oricui o poartă asupra sa,fie sub formă de pandantiv sau inel,de exemplu. Cuarţul roz vindecă rănile emoţionale şi eliberează energiile negative din corp,înlocuind „golul“ cu pacea interioară.

Turmalinuleste piatra care ţine departe ghinionul,spune teoria în domeniu. Este benefică pentru că reglează tulburările de somn şi măreşte puterea de concentrare. Turmalinul echilibrează sistemul endocrin şi redă vitalitatea.