Pontul unui crescător de câini pentru gestionarea tantrumurilor la copii

La o petrecere, o viitoare mămică a primit un sfat incredibil de la o vecină care creştea câini şi care era acolo cu un pui de terrier. Într-o conversație obișnuită, i-a vorbit despre cum să facă față situațiilor dificile cu animalele care s-ar putea aplica în educarea copiilor mici.

image

Peste ani, femeia a aplicat sfaturile primite din partea vecinei crecătoare de câini în gestionarea tantrumurilor fetiţei ei. A observat cu uimire că trucul chiar a funcționat.

„Dacă vrei ca un câine să fie calm, începe cu tine!‟

În timpul unei petreceri, o crescătoare de câini a venit împreună cu câinele ei, un terrier de numai patru luni. Femeia se ocupa de un adăpost de câini şi-i dresa pentru ca aceştia să se adapteze mai uşor în casele adoptatorilor. La petrecere, o veveriţă a trecut prin apropiere, atrăgându-i atenţia câinelui care a început să latre.

Stăpâna a îngenuncheat și a început să-l liniştească cu vorbe blânde. Câinele s-a relaxat, a dat din coadă, a făcut două cercuri și s-a așezat. Atunci, însoţitoarea acestuia a dat un sfat care a fost reţinut de o viitoare mămică prezentă la petrecere: „Nu poți să țipi la un câine care latră. Cu cât ţipi mai tare, cu atât el va lătra mai tare. Dacă vrei ca un câine să fie calm, începe cu tine!‟

Vezi și: Dezvăluirile unei bone asiatice. Mylene: „Românii sunt mai protectivi când vine vorba de copii‟

Un sfat de dresaj de câini, bun şi pentru tantrumurile copiilor

Ani mai târziu, viitoarea mămică a aplicat teoria învăţată în ziua petrecerii cu copilul meu în timpul unei crize de furie. Spre surprinderea ei, chiar a obţinut rezultate bune.

Într-o zi, şi-a pierdut răbdarea cu copilul ei de 2 ani, la un magazin alimentar. Fetiţa a insistat să meargă și a fost dată jos din cărucior. În câteva secunde, s-a repezit spre capătul culoarului şi s-a năpustit într-o piramidă de pachete cu orez. Le-a luat pe cele trei cele mai apropiate de ea, chiar din partea de jos. Cele trei pungi erau importante pentru întreaga structură. O mulţime de pachete au căzut pe fetiţă. Mămica s-a înfuriat, iar fata a început să ţipe.

Vezi și: Cinci activități creative pentru vacanța de vară

Atunci, mama şi-a dat seama că nu putea să se aştepte ca micuţa să fie calmă când ea însăţi striga la ea. Aşa că a ridicat-o şi a strâns-o în braţe. Şi-a cerut scuze și i-a promis că nu va mai striga la ea. A simţit cum fetiţa se linişteşte şi parcă se topeşte la pieptul ei. Au mai stat puţin aşa, apoi au râs de ce era în jurul lor. După aceea, fetiţa chiar s-a oferit s-o ajute să aşeze pachetele la loc.

FOTO: Shutterstock