Cinci activități creative pentru vacanța de vară

Pentru copii, vara înseamnă distracție, înghețată și, desigur, mai mult timp petrecut afară.

image

Pentru părinți, în schimb, sezonul estival nu vine doar cu relaxare, ci și cu provocări privind activitățile celor mici pe parcursul vacanței. Materialul următor te va inspira și te va ajuta să-ți planifici timpul astfel încât să vă bucurați împreună de zilele lungi și însorite.

Plantați legume

Vremea însorită e perfectă pentru grădinărit și pentru plantat. Dacă ai un mic spațiu în curte, încurajează-i pe cei mici să-și crească propriile legume. Potrivit specialiștilor, iunie este o lună potrivită pentru plantarea castraveților, porumbului, mărarului și, de ce nu, a cartofilor și a salatei verzi. Pe lângă experiența senzorială, cei mici își vor dezvolta abilitățile motrice, dar și cunoștințele privind metodele de cultivare. De asemenea, în timpul activității, ar fi interesant să aflați care sunt beneficiile acestor vegetale pentru organism și ce vitamine ne oferă dacă le consumăm.

Creați noi concursuri

Competițiile sunt distractive și îi învață pe copii că regulile trebuie respectate. În plus, prin realizarea unor astfel de concursuri, cei mici deprind abilități sociale și emoționale care-i ajută să facă față înfrângerii și să interacționeze corect cu alți participanți la joc. Pe lângă clasicele competiții, precum fotbalul sau alergarea, gândește-te la noi întreceri inedite. Poți da startul unui concurs de construcții sau de trotinete copii. Va fi mult mai amuzant dacă te implici și tu într-un astfel de joc, așadar ia-ți trotineta și ocupă un loc la start.

Mergeți cu cortul

Dacă nu ați încercat până acum o astfel de experiență, nu lăsa să treacă vara fără a pleca într-o excursie cu cortul. Studiile arată că cei mici petrec din ce în ce mai puțin timp în mijlocul naturii, lucru care afectează relația cu mediul înconjurător. Mai mult, astfel de ieșiri le dezvoltă copiilor simțul aventurii, le crește încrederea în sine, dar și capacitatea de a se adapta unor situații noi. De asemenea, oferindu-le un sentiment de libertate, o excursie cu cortul este o modalitate excelentă prin care le poate fi stimulată creativitatea.

Inaugurați o seară de documentare

Serile de film sunt extrem de apreciate de cei mici, dar cum ar fi dacă ai înlocui filmele clasice cu documentare despre natură, animale și alte teme importante? Mai mult, în loc să organizezi totul în confortul casei, ia în considerare să creezi totul în aer liber, în grădina casei. Ce poate fi mai frumos decât vizionarea unor documentare sub cerul plin de stele? Pentru o experiență inedită, nu uita de îndrăgitul popcorn.

Construiți o fortăreață

Castelele și fortărețele sunt fascinante pentru cei mici pentru că în interiorul lor își pot dezvolta o mulțime de jocuri de rol. Pentru a construi o astfel de clădire veți avea nevoie de multe cutii, bandă adezivă și foarfece. Puteți începe să vorbiți cu angajații de la magazinele din cartierul vostru pentru achiziționarea de cutii din carton și să creați împreună cu cei mici proiectul. La final, după ce ați terminat, le puteți sugera copiilor să o vopsească, iar dacă vrei să se păstreze mai mult, încearcă să o acoperi pe timpul nopții cu o pelerină de ploaie.

Desigur, nu uita de atât de îndrăgitele proiecte de meșteșugărit, precum pictarea unor pietre și crearea unor clopoței de vânt, dar și de diverse experimente științifice, cum ar fi realizarea unui vulcan cu bicarbonat, oțet și colorant alimentar.

Sursă foto: Shutterstock