Schimbări esenţiale în locuinţă odată cu sosirea bebeluşului

1 doamnaculandou jpg jpeg

Dacă se apropie momentul în care bebeluşul tău va veni pe lume şi nu eşti sigură că ai tot ceea ce ai nevoie pentru a-l întâmpina, nu trebuie să intri în panică. Există o serie de lucruri esenţiale pe care trebuie să le ai acasă, iar restul pot fi cumpărate pe măsură ce copilul creşte. Sosirea bebeluşului necesită o anumită organizare şi câteva modificări făcute în locuinţă. Şi nu este vorba doar de pregătirea camerei sale.

Este nevoie de puţină anticipare pentru ca totul să-ţi fie cât mai uşor în primele luni după ce ai devenit mamă. Pentru a nu uita nimic, iată mai jos o trecere în revistă a necesarului bebeluşului în primele luni de viaţă.

Transportul bebeluşului

După externare, cel mai probabil vei duce bebeluşul cu maşina acasă. Pentru transportul celui mic ai mai multe variante, iar una dintre acestea este landoul auto, care combină siguranţa scaunului de maşină cu un pătuţ şi poate fi utilizat în primele şase luni. O altă variantă pe care o poţi lua în calcul este să optezi pentru o scoică auto şi un landou bebe care poate fi transformat ulterior în scaun. Şi pentru că suntem deja în sezonul rece, un sac pentru bebeluş poate fi extrem de util pentru a-i ţine cald. Un mod practic şi util de a transporta bebeluşul peste tot este sistemul de purtare. Alege unul ergonomic pentru maximum de mobilitate, pentru tine, şi confort, pentru el. Pentru plimbările în aer liber mai ai nevoie de o geantă pentru a transporta lucrurile celui mic. Dacă nu alăptezi, un distribuitor de lapte şi o geantă specială pentru menţinerea biberonului cald pot fi extrem de utile.

Camera bebeluşului

Camera bebeluşului – sau, după caz, un colţ din dormitorul părinţilor – este locul unde acesta îşi va petrece mult timp în primele luni de viaţă. Cel mai important element este pătuţul, care trebuie să fie de bună calitate, pe cât posibil cu înălţime reglabilă pentru saltea. Pentru un somn liniştit, bebeluşul are nevoie de o saltea confortabilă, fabricată din fibră de cocos, burete sau latex. Mulţi specialişti nu recomandă protecţiile laterale pentru pătuţ înainte de vârsta de nouă luni, pentru că riscul de sufocare este crescut. Bebeluşii de vârstă foarte mică nu au nevoie de pernă şi nici de plapumă sau pătură din acelaşi motiv, pentru că se pot sufoca. Pentru a-i proteja de frig se folosesc sacii de dormit.

O comodă pentru depozitarea lucrurilor şi o măsuţă pentru schimbat scutecele (există şi piese de mobilier 2 în 1) sunt alte elemente utile în această cameră. Verifică dacă masa de înfăşat este la înălţimea potrivită, ca să-ţi protejezi spatele. Măsuţa de înfăşat trebuie să fie acoperită cu o salteluţă impermeabilă. Un set de scutece lavabile sau de unică folosinţă, scutece pătrate din muselină, bumbac sau bambus, şerveţele şi produse de îngrijire a pielii vor completa acest colţ.

Bucătăria

Această încăpere este locul unde vei pregăti mesele celui mic, fie laptele pentru biberon, fie mâncarea din perioada diversificării. Dacă nu alăptezi, vei avea nevoie de 6-7 biberoane din sticlă sau plastic 0% BPA, o perie pentru curăţarea lor, un sterilizator şi laptele formulă recomandat de pediatru. În perioada diversificării, un scaun înalt pentru hrănirea copilului, bavete pentru protejarea hainelor şi, opţional, un mic robot de bucătărie pentru pregătirea piureurilor s-ar putea dovedi utile.

Baia

O încăpere dedicată îngrijirii şi igienei, baia va avea nevoie de câteva mici modificări după ce bebeluşul va sosi acasă. O cădiţă cu un suport anatomic, un termometru de baie, câteva prosoape cu glugă, un gel pentru corp şi păr, comprese sterile, ser fiziologic şi o forfecuţă pentru unghii sunt lucrurile esenţiale de care ai nevoie în primele luni de viaţă ale bebeluşului.

Sub pretextul că vei sta cu bebeluşul, ai putea crede că poţi avea grijă şi de casă, şi de ceilalţi copii, dacă există. În realitate, perioada de după naştere ar trebui să fie dedicată refacerii fizice şi psihice a mamei şi descoperirii legăturii cu bebeluşul. Aşa că trebuie să fii dispusă să adopţi un ritm al vieţii mai lent şi să accepţi ajutorul celorlalţi.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg