Schimbări esenţiale în locuinţă odată cu sosirea bebeluşului

1 doamnaculandou jpg jpeg

Dacă se apropie momentul în care bebeluşul tău va veni pe lume şi nu eşti sigură că ai tot ceea ce ai nevoie pentru a-l întâmpina, nu trebuie să intri în panică. Există o serie de lucruri esenţiale pe care trebuie să le ai acasă, iar restul pot fi cumpărate pe măsură ce copilul creşte. Sosirea bebeluşului necesită o anumită organizare şi câteva modificări făcute în locuinţă. Şi nu este vorba doar de pregătirea camerei sale.

Este nevoie de puţină anticipare pentru ca totul să-ţi fie cât mai uşor în primele luni după ce ai devenit mamă. Pentru a nu uita nimic, iată mai jos o trecere în revistă a necesarului bebeluşului în primele luni de viaţă.

Transportul bebeluşului

După externare, cel mai probabil vei duce bebeluşul cu maşina acasă. Pentru transportul celui mic ai mai multe variante, iar una dintre acestea este landoul auto, care combină siguranţa scaunului de maşină cu un pătuţ şi poate fi utilizat în primele şase luni. O altă variantă pe care o poţi lua în calcul este să optezi pentru o scoică auto şi un landou bebe care poate fi transformat ulterior în scaun. Şi pentru că suntem deja în sezonul rece, un sac pentru bebeluş poate fi extrem de util pentru a-i ţine cald. Un mod practic şi util de a transporta bebeluşul peste tot este sistemul de purtare. Alege unul ergonomic pentru maximum de mobilitate, pentru tine, şi confort, pentru el. Pentru plimbările în aer liber mai ai nevoie de o geantă pentru a transporta lucrurile celui mic. Dacă nu alăptezi, un distribuitor de lapte şi o geantă specială pentru menţinerea biberonului cald pot fi extrem de utile.

Camera bebeluşului

Camera bebeluşului – sau, după caz, un colţ din dormitorul părinţilor – este locul unde acesta îşi va petrece mult timp în primele luni de viaţă. Cel mai important element este pătuţul, care trebuie să fie de bună calitate, pe cât posibil cu înălţime reglabilă pentru saltea. Pentru un somn liniştit, bebeluşul are nevoie de o saltea confortabilă, fabricată din fibră de cocos, burete sau latex. Mulţi specialişti nu recomandă protecţiile laterale pentru pătuţ înainte de vârsta de nouă luni, pentru că riscul de sufocare este crescut. Bebeluşii de vârstă foarte mică nu au nevoie de pernă şi nici de plapumă sau pătură din acelaşi motiv, pentru că se pot sufoca. Pentru a-i proteja de frig se folosesc sacii de dormit.

O comodă pentru depozitarea lucrurilor şi o măsuţă pentru schimbat scutecele (există şi piese de mobilier 2 în 1) sunt alte elemente utile în această cameră. Verifică dacă masa de înfăşat este la înălţimea potrivită, ca să-ţi protejezi spatele. Măsuţa de înfăşat trebuie să fie acoperită cu o salteluţă impermeabilă. Un set de scutece lavabile sau de unică folosinţă, scutece pătrate din muselină, bumbac sau bambus, şerveţele şi produse de îngrijire a pielii vor completa acest colţ.

Bucătăria

Această încăpere este locul unde vei pregăti mesele celui mic, fie laptele pentru biberon, fie mâncarea din perioada diversificării. Dacă nu alăptezi, vei avea nevoie de 6-7 biberoane din sticlă sau plastic 0% BPA, o perie pentru curăţarea lor, un sterilizator şi laptele formulă recomandat de pediatru. În perioada diversificării, un scaun înalt pentru hrănirea copilului, bavete pentru protejarea hainelor şi, opţional, un mic robot de bucătărie pentru pregătirea piureurilor s-ar putea dovedi utile.

Baia

O încăpere dedicată îngrijirii şi igienei, baia va avea nevoie de câteva mici modificări după ce bebeluşul va sosi acasă. O cădiţă cu un suport anatomic, un termometru de baie, câteva prosoape cu glugă, un gel pentru corp şi păr, comprese sterile, ser fiziologic şi o forfecuţă pentru unghii sunt lucrurile esenţiale de care ai nevoie în primele luni de viaţă ale bebeluşului.

Sub pretextul că vei sta cu bebeluşul, ai putea crede că poţi avea grijă şi de casă, şi de ceilalţi copii, dacă există. În realitate, perioada de după naştere ar trebui să fie dedicată refacerii fizice şi psihice a mamei şi descoperirii legăturii cu bebeluşul. Aşa că trebuie să fii dispusă să adopţi un ritm al vieţii mai lent şi să accepţi ajutorul celorlalţi.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg