«S.O.S. Mi-am pierdut locul de muncă!»
În vreme de criză, multe firme îşi restrâng activitatea sau se închid. Dacă ai ghinionul să te numeri printre cei care au rămas fără slujbă, nu intra în panică şi ia măsuri.
Pe aceeaşi temă:
Cum îţi găseşti un nou loc de muncă
Poţi să te laşi copleşită de emoţii în primele zile,poţi chiar să şi plângi puţin,dar după cel mult o săptămână trebuie să te mobilizezi,să-ţi faci un plan şi să treci la fapte. În primul rând,evaluează-ţi bugetul!Stabileşte-ţi cheltuielile
Gestionează cu multă grijă banii pe care îi ai,nu se ştie când va fi următorul salariu. În cazul în care ai rate la bancă,caută să obţii o reeşalonare sau acordarea unei perioade de graţie. Fă o listă cu cheltuielile lunare şi vezi pe care le poţi micşora sau la ce poţi renunţa deocamdată.
Nu te lăsa pradă depresiei. Organizează-ţi programul ca atunci când lucrai:trezeşte-te la aceeaşi oră şi treci la treabă:sună-ţi prietenii,urmăreşte anunţurile cu oferte de angajare,trimite CV-uri.
Dacă ţi se oferă o colaborare cu jumătate de normă,n-o refuza. Poţi reuşi să ai două-trei colaborări şi să câştigi mai mult decât înainte.
Revizuieşte-ţi CV-ul,eventual roagă o persoană avizată să-l refacă astfel încât să arate impecabil. Studiază anunţurile de angajare şi trimite CV-ul la cât mai multe firme.
Ţine o evidenţă a posturilor pentru care ai aplicat şi nu uita să ai la îndemână toate datele pe care le-ar solicita un potenţial angajator.
Cu răbdare se rezolvă toate
Găsirea unei slujbe în această perioadă este un lucru dificil. Nu te descuraja,pentru că astfel şansele scad,şi nu aştepta să primeşti un răspuns pozitiv în prima săptămână.Trebuie să dai dovadă de cât mai multă răbdare.
Trânteşti uşa când pleci?
Comportă-te civilizat şi nu acţiona sub impulsul momentului,pentru că nu ştii niciodată când te vei mai întâlni cu acei oameni. Fii însă atentă ce hârtii ţi se cere să semnezi,iar dacă ai nelămuriri,consultă un avocat.