Suntem o familie fericită! Iată de ce...

1 74099 original jpg jpeg

Nimic nu-ţi încălzeşte inima mai mult decât clipele când îi priveşti pe ai tăi, reuniţi în jurul mesei. E un „ritual” cât se poate de banal, dar care-ţi dă cea mai dragă imagine: da, sunteţi o familie! Cu legături puternice, cu idealuri comune, uniţi prin cea mai sinceră iubire.

Mesele acelea de familie în fiecare duminică, de la care nimeni nu avea voie să lipsească, sunt cele mai dragi amintiri ale fiecăreia dintre noi.

Fie că ne gândim la copilărie,fie că ne vin în minte clipe din viaţa actuală,toate sunt legate de spiritul de „clan” care, indiferent de greutăţi, are forţa de a rămâne un mediu cald şi primitor pentru toţi membrii lui.

Dar aceasta este o „minune” care nu vine de la sine. Iată cuvintele care o cheamă...

«Râdem împreună»

Râsul este un liant de familie foarte puternic,aşa că ori de câte ori îi ai pe toţi cei dragi în jurul tău,glumeşte cu ei,povesteşte-le ceva amuzant sau uitaţi-vă împreună la o comedie.

Dacă apare vreo situaţie conflictuală,o poţi dezamorsa uşor spunând o simplă glumă.

Râsul este o terapie miraculoasă care vă ajută să treceţi peste greutăţile zilnice şi să rezolvaţi uşor orice problemă importantă din familia ta.

«Ştim să iubim»

Visezi la o familie unită şi faci eforturi pentru asta? Nu uita atunci să le spui celor dragi cât de mult îi iubeşti,să îi sprijini atunci când au nevoie de tine şi să îi lauzi când au realizat ceva important.

Fii convins că atunci când tu vei avea nevoie de grija,dragostea şi susţinerea lor,ei vor fi lângă tine.

Gesturile constante de iubire creează legături foarte puternice între voi.

«Respectăm regulile»

Poate funcţiona o familie fără reguli? Evident că nu! Aşa că adun-i pe toţi în jurul mesei şi stabiliţi împreună regulile casei.

Este foarte important ca ele să nu fie interdicţii,de genul "NU ai voie să...",ci să aibă o notă cât mai pozitivă:"Îţi faci temele, apoi te uiţi la televizor".

Cei mici vor fi încântaţi că fac parte din consiliul de familie,se vor simţi valorizaţi şi vor fi motivaţi să respecte aceste reguli.

«Îi respectăm pe ceilalţi»

Fără îndoială,respectul este una dintre condiţiile care compun armonia în familie. Mai ales în cele numeroase,cu părinţi,socri,copii de vârste diferite.

Respectul celorlalţi se învaţă de mic. Dacă vrei un exemplu,iată-l:ziua bunicilor poate fi o sărbătoare pentru nepoţi.

Ei pot să aleagă darurile,să le ofere,să pregătească împreună cu mama desertul preferat al sărbătoriţilor.

Aşa le cultivi într-un mod plăcut dorinţa de a-i respecta pe cei care-i iubesc.