Supernanny cu sfaturi pentru părinţii care vor să scape de comportamentele negative ale copiilor

1 1080x1080 final png png

Din episodul cu numărul 6 al emisiunii Supernanny, difuzat la Prima TV, sâmbătă, 24 aprilie, părinţii pot învăţa cum să facă faţă crizelor de nervi, plânsului din orice şi cum să vorbească aceeaşi limbă cu celălalt părinte, fără contraziceri de faţă cu copiii.

Maşinuţa de jucărie în farfuria cu mâncare.

Ţipete la ora de masă.

Fraţi care se lovesc între ei din orice motiv.

Refuzuri la ora de somn, smiorcăială şi negocieri.

Aşa arată atmosfera din familia Tatianei şi a lui Nicolas, protagoniştii episodului cu numărul 6 al emisiunii Supernanny, părinţii a doi copii minunaţi, Theo (2 ani) şi Manu (5 ani).  Pentru că cei doi părinţi nu mai reuşesc să găsească soluţii şi să se impună în faţa copiilor, astfel încât aceştia să asculte, au apelat la ajutorul Supernanny, adică la sfaturile Uraniei Cremene, expert în parenting şi autoarea metodologiei All About Parenting. Odată ajunsă în casa lor din Cartierul Francez din Bucureşti, Urania Cremene a observat întâi dinamica familiei şi a subliniat o serie de lucruri care trebuie îmbunătăţite. Astfel că a propus schimbări la care vor lucra împreună, timp de o săptămână, pentru a aduce linişte în casă şi echilibru în relaţia cu copiii.

În primul rând, e esenţial ca cei doi părinţi să se pună de acord în privinţa unor reguli şi să ajungă la un numitor comun, chiar dacă au păreri diferite despre un anumit subiect. Mai exact, Supernanny i-a sfătuit să nu se mai contrazică de faţă cu cei mici când vine vorba despre regulile casei stabilite pentru copii.

În al doilea rând, au lucrat împreună la obţinerea cooperării şi să renunţe la negocieri cu copiii, la ameninţări sau pedepse sau să se ajungă la lacrimi. Iar primul pas a fost setarea de limite cu fermitate şi căldură. În acest punct, cei doi părinţi au înţeles că a fi ferm nu înseamnă a fi sever, căci fermitatea e însoţită de căldură, pe când severitatea vine cu frică şi suferinţă.

În al treilea rând, Tatiana a lucrat la sentimentul de vinovăţie. Mai exact, a înţeles că plânsul copiilor este un mesaj şi nu este un motiv ca ea să se simtă ”o mamă rea” pentru copiii ei. Ea a înţeles că dincolo de orice comportament negativ al copiilor, inclusiv plânsul, se află o nevoie mai mare care trebuie împlinită.

Însă toate acestea sunt doar câteva dintre lucrurile minunate pe care Tatiana şi Nicolas le-au învăţat preţ de o săptămână.

Ce alte sfaturi şi lecţii valoroase a oferit Urania Cremene, poţi afla din episodul cu numărul 6 al emisiunii Supernanny, sâmbătă de la ora 20.00, la Prima TV.



Recente

shutterstock 1056238637 jpg
titlu Cum poți stimula creativitatea 5 colecții LEGO pe care trebuie să le încerci jpg
Aventura construcțiilor cum să motivezi copiii să construiască structuri complexe jpg
Baclava cu nuca  Sursa foto shutterstock 2118779735 jpg
Ceai kukicha  Sursa foto shutterstock 617348237 jpg
shutterstock 192151103 jpg
shutterstock 2370460203 jpg
cutii pentru mancare din carton snick ambalaje png
Budinca de vinete  Sursa foto shutterstock 2341870587 jpg
Dirty coffee  Sursa foto shutterstock 2156457691 jpg
ClickPentruFemei (1) (2) jpg
Rulouri cu rahat  Sursa foto shutterstock 1273105303 jpg
femeie imbracata in negru jpg
431c0c67 8ffc 26bd 966c 4e0b1331dcf7 jpg
clickpentrufemei ro (15) jpg
Tocanita cu carne de por si legume  Sursa foto shutterstock 144242482 jpg
Cum sa sprijini dezvoltarea cognitiva a copilului tau jpg
Lokma gogosele turcesti  Sursa foto shutterstock 2093256418 jpg
bust  foto   Shutterstock jpg
SPIRULINA si ENERGIA   este sau nu o sursa naturala eficienta2 png