Patru caracteristici cheie pentru a alege corect un frigider încorporabil
O bucătărie complet utilată, cu culori armonioase, care ascunde electrocasnicele urâte în spatele uşilor elegante ale dulapurilor este un vis pentru mulţi oameni!
Problema este că atunci când unul dintre aceste electrocasnice se defectează, trebuie să găseşti un model de înlocuire care să fie compatibil cu dimensiunile şi configuraţia bucătăriei tale actuale.
Dacă citeşti acest articol, atunci probabil aparţii unuia dintre aceste 2 grupuri:
Eşti mândru proprietar al unei bucătării utilate şi vrei să înlocuieşti modelul de frigider instalat în prezent cu un model nou.
Te gândeşti să cumperi una dintre acele bucătării în care electrocasnicele sunt ascunse în spatele uşilor dulapurilor şi te întrebi ce fel de frigider ar fi compatibil cu o astfel de instalaţie.
În orice caz, am dezvoltat acest ghid pentru a-ţi oferi toate informaţiile de care ai nevoie şi pentru a te ghida către modelul de frigider încorporabil care se va potrivi cel mai bine situaţiei tale.
Cum alegi un frigider încorporabil?
Spre deosebire de frigiderele convenţionale sau frigiderele mari americane, frigiderele încorporabile au o constrângere care trebuie neapărat respectată: dimensiunile.
Înainte de a te angaja în achiziţionarea unui nou frigider încorporabil, trebuie să fii 100% sigur că noul model poate fi poziţionat în spaţiul special prevăzut în acest scop.
Iată cele patru caracteristici pe care trebuie să le cunoşti atunci când cumperi un frigider încorporabil nou:
1. Dimensiuni:
După cum sugerează şi numele, un frigider încorporabil este proiectat pentru a fi „încorporat” în ceea ce se numeşte „nişă”.
Problema este că această nişă are dimensiuni bine definite, iar tu eşti nevoit să ţii cont de ele atunci când stabileşti dacă în interior poate fi instalat cutare sau cutare dispozitiv.
Prin urmare, primul lucru de făcut este să măsori cu precizie înălţimea, lăţimea şi adâncimea nişei.
Apoi, consultă caracteristicile tehnice ale fiecărui dispozitiv care te interesează pentru a fi sigur că acesta corespunde dimensiunilor măsurate anterior.
Schemele de instalare sunt furnizate şi de producători.
2. Fixarea uşii:
Principiul de bază al unui frigider încorporabil este să fie ascuns în interiorul unui dulap pentru a crea impresia că este un dulap ca oricare altul şi, astfel, să dea un stil identic cu toate elementele bucătăriei.
Prin urmare, este obligatoriu ca atunci când deschizi uşa dulapului, să deschizi şi uşa frigiderului.
Pentru a realiza această iluzie, uşa frigiderului trebuie prin urmare fixată de uşa dulapului.
Există 2 tipuri diferite de fixare:
- Fixare prin glisare: Pe uşa dulapului este instalată o şină pentru a permite uşii frigiderului să alunece la deschidere. Este cel mai comun sistem de fixare.
- Fixare prin balamale: Uşa dulapului este fixată direct de uşa frigiderului, care este conectată la aparat prin balamale speciale.
Dacă eşti în căutarea unui aparat de schimb, îţi recomandăm să păstrezi acelaşi sistem de fixare ca şi frigiderul existent.
3. Volumul:
O bucătărie utilată este drăguţă, armonioasă şi dă un stil real interiorului tău.
Pe de altă parte, deoarece electrocasnicele sunt instalate în nişe prefabricate, mărimea şi volumul acestor aparate sunt foarte greu de modificat.
De exemplu: Vrei să înlocuieşti un frigider cu 1 uşă de 200L cu un frigider side by side de 300L. Acest lucru este imposibil fără a schimba complet dulapul din jurul acestuia.
Dacă îţi dai seama că rămâi fără spaţiu şi ai neapărat nevoie de un frigider mai mare, poate este timpul să îţi adaptezi bucătăria sau să îţi cumperi un electrocasnic în plus în care să poţi depozita lucrurile pe care nu le foloseşti în fiecare zi.
Pentru a-ţi reaminti, iată regula generală pentru a defini volumul unui frigider corespunzător nevoilor tale:
- 1 persoană: 150 litri
- 2 persoane: 200 litri
- 3 persoane: 250 litri
- şi aşa mai departe... 50 de litri în plus pe persoană suplimentară.
4. Tipul de răcire:
În lumea frigiderelor, există 3 tehnologii diferite pentru producerea şi gestionarea frigului:
- Frig static
- Frig recirculat
- Frig ventilat
Majoritatea modelelor de frigider încorporabil folosesc tipul static rece sau recirculat.
Într-adevăr, volumul sistemului de răcire, circulaţia aerului şi îndepărtarea căldurii reprezintă o constrângere majoră pentru aceste dispozitive.
Producătorii preferă aşadar să folosească un sistem de răcire simplu care ocupă puţin spaţiu, de unde şi utilizarea răcirii statice şi mixte.