6 greşeli pe care le faci când prepari omletă

1 69099 original jpg jpeg

Omleta este unul dintre acele feluri de mâncare incredibil de simplu de preparat, pe care toată lumea ştie cum să le gătească... corect? Ei bine, se pare că mulţi dintre noi preparăm omleta greşit.

Îţi este greu să crezi? Vezi aici care sunt cele mai frecvente şase greşeli care transformă micul dejun într-un eşec.

Adaugi lapte

Laptele,smântâna sau chiar apă turnate în timp ce baţi ouăle,crezi că le va face mai pufoase,nu? Se pare că te înşeli. Acestea nu vor reuşi decât să facă ouăle să fie mai dure. În plus,orice  lichid adăugat se va separa de ouă,odată ce amestecul se încălzeşte,lăsându-te cu un preparat coagulat,scăldat într-un lichid gălbui. 

 

Baţi cu furculiţa pentru câteva secunde 

Ai nevoie de un tel pentru a obţine ouă pufoase. Şi nu doar pentru a amesteca albuşul şi gălbenuşul. Cu cât baţi mai mult,cu atât mai mult aer va fi încorporat. Aşadar,amestecă puternic timp de cel puţin 30 de secunde.

 

Pui sare înainte de preparare 

Acel vârf de cuţit de sare pe care îl adaugi îţi poate strica ouăle? De fapt,sarea atrage umezeala şi te aduce exact în aceeaşi situaţie în care eşti şi când adaugi lapte sau alt lichid. Deci,sari peste asezonarea de la început. Adaugă-o atunci când ouăle sunt aproape gata de gătit.

 

Adaugi legume crude 

Da,legumele infuzează omleta cu substanţe nutritive,dar ele sunt,de asemenea,încărcate cu apă,care se va infiltra în ouă,cât timp se gătesc împreună. O metodă mai inteligentă ar fi să foloseşti legume fierte. Le sotezi direct în tigaie şi le scurgi de excesul de apă înainte de a adăuga ouăle. De altfel,poţi folosi resturile de legume fierte sau prăjite de la cina de noaptea trecută. 

 

Foloseşti o tigaie gigant 

Nu e nevoie de o tigaie imensă,dacă faci ouă doar pentru una sau două persoane. Pentru început,durează prea mult să se încălzească şi vei avea nevoie de mai multă grăsime pentru a acoperi partea de jos. În plus,suprafaţa mai mare va face ca ouăle să se răspândească într-un strat mai subţire,ceea ce creşte şansele ca ele să se ardă. Deci,scoate din debara tigaia aceea mică,pentru clătite. Şi nu folosi vase din fontă.

 

Găteşti la foc mare 

Dai focul la mare,pentru a face omleta într-un timp cât mai scurt,fiindcă deja eşti în întârziere. Dar,temperatura prea ridicată va face ca ouăle să se coaguleze,sfârşind în nişte jumări tari,uscate şi,eventual,arse. În schimb,poţi să le laşi în jur de 5-7 minute,la foc mic,în loc de 45 de secunde. Vei fi recompensat cu o textură moale,cremoasă,care te va face să uiţi că iar vei întârzia la muncă. 



Recente

Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg