6 greşeli pe care le faci când prepari omletă

1 69099 original jpg jpeg

Omleta este unul dintre acele feluri de mâncare incredibil de simplu de preparat, pe care toată lumea ştie cum să le gătească... corect? Ei bine, se pare că mulţi dintre noi preparăm omleta greşit.

Îţi este greu să crezi? Vezi aici care sunt cele mai frecvente şase greşeli care transformă micul dejun într-un eşec.

Adaugi lapte

Laptele,smântâna sau chiar apă turnate în timp ce baţi ouăle,crezi că le va face mai pufoase,nu? Se pare că te înşeli. Acestea nu vor reuşi decât să facă ouăle să fie mai dure. În plus,orice  lichid adăugat se va separa de ouă,odată ce amestecul se încălzeşte,lăsându-te cu un preparat coagulat,scăldat într-un lichid gălbui. 

 

Baţi cu furculiţa pentru câteva secunde 

Ai nevoie de un tel pentru a obţine ouă pufoase. Şi nu doar pentru a amesteca albuşul şi gălbenuşul. Cu cât baţi mai mult,cu atât mai mult aer va fi încorporat. Aşadar,amestecă puternic timp de cel puţin 30 de secunde.

 

Pui sare înainte de preparare 

Acel vârf de cuţit de sare pe care îl adaugi îţi poate strica ouăle? De fapt,sarea atrage umezeala şi te aduce exact în aceeaşi situaţie în care eşti şi când adaugi lapte sau alt lichid. Deci,sari peste asezonarea de la început. Adaugă-o atunci când ouăle sunt aproape gata de gătit.

 

Adaugi legume crude 

Da,legumele infuzează omleta cu substanţe nutritive,dar ele sunt,de asemenea,încărcate cu apă,care se va infiltra în ouă,cât timp se gătesc împreună. O metodă mai inteligentă ar fi să foloseşti legume fierte. Le sotezi direct în tigaie şi le scurgi de excesul de apă înainte de a adăuga ouăle. De altfel,poţi folosi resturile de legume fierte sau prăjite de la cina de noaptea trecută. 

 

Foloseşti o tigaie gigant 

Nu e nevoie de o tigaie imensă,dacă faci ouă doar pentru una sau două persoane. Pentru început,durează prea mult să se încălzească şi vei avea nevoie de mai multă grăsime pentru a acoperi partea de jos. În plus,suprafaţa mai mare va face ca ouăle să se răspândească într-un strat mai subţire,ceea ce creşte şansele ca ele să se ardă. Deci,scoate din debara tigaia aceea mică,pentru clătite. Şi nu folosi vase din fontă.

 

Găteşti la foc mare 

Dai focul la mare,pentru a face omleta într-un timp cât mai scurt,fiindcă deja eşti în întârziere. Dar,temperatura prea ridicată va face ca ouăle să se coaguleze,sfârşind în nişte jumări tari,uscate şi,eventual,arse. În schimb,poţi să le laşi în jur de 5-7 minute,la foc mic,în loc de 45 de secunde. Vei fi recompensat cu o textură moale,cremoasă,care te va face să uiţi că iar vei întârzia la muncă. 



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg