Cum să faci cornuri aspectuoase în două culori. Dispar rapid de pe platou!
Pe cât de complicate par a fi de preparat aceste cornuri bicolore, pe atât de uşoară este de pus în practică reţeta lor, cu puţină răbdare. La cât de repede sunt terminate, cu siguranţă le vei face de mai multe ori şi vei vedea cât de simple sunt!

Ingrediente
1 kg făină
400 ml apă caldă
50 g drojdie proaspătă
200 g zahăr
1 vârf de cuţit sare
2 linguri cacao
Pentru umplutură:
gem, la alegere
zahăr pudră
Vezi şi: Cornuri cu brânză de vaci
Mod de preparare
Combini două linguri de făină cu apa caldă. Freci drojdia cu puţin zahăr, apoi o combini cu făina amestecată cu apă. Le acoperi şi le laşi la loc cald, circa o jumătate de oră.
La final, pui zahărul rămas şi făină cât să obţii un aluat moale. Îl împarţi în două. Într-o parte de aluat mai adaugi făină până devine potrivit de tare, iar în cealaltă înglobezi cacaua şi puţină făină pentru a nu fi prea moale. Împarţi fiecare parte în alte patru bucăţi.
Pe masa pudrată cu făină întinzi o bucată de aluat cu cacao peste care suprapui o alta fără cacao, de mărime aproximativ egală. Le mai întinzi puţin cu făcăleţul şi le tai în opt triunghiuri.
Te-ar mai putea interesa: Biscuiţi de casă cu nucă de cocos
Pui câte o linguriţă de gem amestecat cu fulgi de nucă de cocos la fiecare capăt de triunghi, presari fulgi de nucă de cocos şi rulezi către vârf. Procedezi la fel cu aluatul rămas. Aşezi cornurile într-o tavă tapetată şi le mai laşi puţin la crescut.
Introduci tava în cuptor când cornurile se rumenesc. Le scoţi pe un platou, apoi coci cornurile rămase. La servire, le pudrezi cu puţin zahăr.
FOTO: Shutterstock