Bunătăţi pentru masa de Florii

1 68777 original jpg jpeg

Aşadar, masa de Florii trebuie să fie plină de preparate din peşte. Pentru cei care nu au ţinut post, lucrurile sunt mai simple, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să se bucure şi ei de preparatele minunate din peşte.

Duminica de Florii este foarte importantă pentru creştini,ea semnifică intrarea Mântuitorului în Ierusalim. Fiind o sărbătoare mare a Postului Mare,este dezlegare la peşte,o mare bucurie pentru cei ce s-au ostenit să ţină post după rânduiala creştină. Aşadar,masa de Florii trebuie să fie plină de preparate din peşte. Pentru cei care nu au ţinut post,lucrurile sunt mai simple,dar asta nu înseamnă că nu trebuie să se bucure şi ei de preparatele minunate din peşte.

Pentru aperitiv se pot pune o mulţime de preparate pe masă. În primul rând,trebuie să se pună icre,dar se mai pot pune şi fasole bătută,salată de vinete cu ceapă,ciuperci umplute la cuptor cu usturoi sau salată orientală. Cei care doresc ceva deosebit,pot face felii de pâine prăjită,cu somon,zeamă de lămâie şi capere,un deliciu.

Bunătăţi pentru masa de Florii – borş de hribii

28b665daa796c22cf66c4282bc4e93de jpg jpeg

La capitolul ciorbă,o idee excelentă poate fi borşul de hribi. Este excelent,mai ales că nu toată lumea iubeşte borşul de peşte. Iată o reţetă simplă şi delicioasă pentru acest borş. Ai nevoie de:300 de grame de hribi proaspeţi sau la conservă sau 50 de grame de hribi uscaţi,2 cepe,1 morcov,1 ţelină mică,1 rădăcină de pătrunjel,25 de ml de ulei,1 lingură de făină,2 linguri de orez,zeamă de lămâie,pătrunjel şi leuştean verde,sare. Pentru cei care nu ţin post,se mai pun 150 de ml de smântână şi un gălbenuş de ou.

Hribii se spală şi se taie felii. Pentru cei uscaţi,aceştia se pun în apă cu 3 ore înainte de a-i prepara. Se fierb în apă cu sare,până se înmoaie. Zarzavatul se curăţă,se spală şi se taie mărunt. Ceapa se căleşte până se îngălbeneşte,apoi se adaugă făina. Se amestecă şi se pune apoi zeama în care au fiert hribii. Zarzavaturile se sotează şi ele în puţin ulei,apoi se adaugă la ciorbă. Se lasă la fiert şi când sunt aproape fierte zarzavaturile,se pun ciupercile şi orezul spălat,se mai lasă câteva clocote şi se acreşte cu zeama de lămâie. După ce s-a stins focul,se adaugă verdeaţa tocată mărunt. cine nu ţine post,poate adăuga smântâna şi gălbenuşul de ou bătut,treptat,înainte de a pune verdeaţa.

Bunătăţi pentru masa de Florii – macrou în bere

12b85ca05b42dd44bf5bfd65e2c43296 jpg jpeg

Pentru felul doi există multe variante,puteţi opta pentru mâncare de somon cu roşii,paste cu somon,şniţel de soia,ardei umpluţi de post şi multe altele. Dar,bineînţeles,peştele merge cel mai bine pentru act fel. Iată o reţetă de macrou în bere,că tot este dezlegare. Aveţi nevoie de:1,5 kg de macrou,1 ceapă mai mare,1 lămâie,3 linguri de ulei,100 de ml de bere,sare,usturoi,piper,rozmarin,coriandru uscat şi alte condimente după gust.

Se pregăteşte peştele,se spală,se taie capul,se eviscerează,se lasă la scurs şi se condimentează cu sare şi piper. Ceapa se taie julien şi se pregăteşte un baiţ din ceapă,apă,bere,usturoi,în care se va ţine peştele cât mai mult,de preferat o noapte întreagă,pentru pătrunderea aromelor. Când este gata,se unge o tavă cu ulei,se pun peştii maceraţi în baiţ şi se lasă la cuptor 20 de minute. Se servesc cu mămăligă şi mujdei de usturoi.

Bunătăţi pentru masa de Florii – chec de post

1c7a3bfb7c3e1c6abc537b5b33448696 jpg jpeg

Ca desert,se pot face prăjituri de post,cu cacao sau mere,dar şi chec de post delicios. Iată reţeta pentru chec de post pufos. Aveţi nevoie de:2 căni de făină,1 cană de zahăr,jumătate de cană de ulei,1 lingură de zahăr vanilat,1 cană apă minerală,1 praf de copt,2 linguri de cacao,3 linguri de fulgi de cocos,2 linguri de dulceaţă de vişine,zahăr pudră.

Se amestecă într-un castron mai mare zahărul,apa,făina şi uleiul,la care se adaugă zahărul vanilat. Se omogenizează şi se împarte compoziţia în două părţi. În prima parte se pun dulceaţa de vişine şi cacao şi în cealaltă se pune nuca de cocos. Se unge o tavă cu ulei,se tapetează cu făină şi se adaugă cele două compoziţii alternativ. Se coace timp de 45 de minute la foc potrivit. Se scoate din cuptor,se lasă 10 minute în tavă,apoi se scoate cu grijă din tavă,se mai lasă la răcit câteva minute,se acoperă cu zahăr pudră şi se serveşte.



Recente

Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg