Castraveţi muraţi în saramură. Crocanţi şi gustoşi!

Castraveţi muraţi în saramură  Crocanţi şi gustoşi! jpeg

Pregăteşte-ţi cămara pentru iarnă. În mai puţin de 20 de minute, veţi pregăti cei mai gustoşi şi crocanţi castraveţi muraţi. Se vor potrivi de minune la iarnă alături de o tocăniţă, friptură sau fasole boabe.

Pentru un borcan de 3 litri aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kg castraveţi mici sau medii (eu nu pun castraveţi mari)
  • 1,5 L apă
  • 30 g sare neiodata (cca. o lingură şi jumătate)
  • 4-5 căţei de usturoi decojiti şi tăiaţi în 2
  • 100 g hrean tăiat în fâşii lungi (cca 6-8 fâşii)
  • 2-3 fire de cimbru uscat
  • 2 -3 fire de mărar uscat (cu tije cu tot)
  • 1 ardei iute
  • 1 morcov tăiat rondele (opţional)
  • 1 lingură de oţet alimentar (cca. 20 ml)

Mod de preparare castraveţi muraţi în saramură

Se aleg borcanele în funcţie de dimensiunile preferate ( fie de dimensiuni mici, fie 2-3 de dimensiuni mai mari). În fiecare borcan se pun câte 1-2 beţe de mărar, 3 căţei de usturoi, morcov feliat, jumătate de rădăcină de hrean, câteva boabe de piper şi celelalte ingrediente.

Mai apoi, castraveţii se aranjează bine în borcane, astfel încât să nu rămână locuri goale între ei. 

Află cât de sănătoşi sunt castraveciorii muraţi!

Saramură pentru castraveţi muraţi este o soluţie salina compusă din apă şi sare. Sarea trebuie să fie neiodată. La fiecare litru de apă eu pun câte o lingură bună de sare – 20 g cântărite.

Într-un borcan de 3 L încap 2 kg de castraveţi şi saramură din 1,5 L apă. Într-o oală, se pune apa la fiert împreună cu sarea şi se lasă să clocotească 5 minute, apoi se pun capace şi se lasă 24 de ore.

castraveti murati in otet jpg jpeg

În acest răstimp castraveţii încep să fermenteze şi să facă spumă. Spumă se lasă în borcan, nu se aruncă!

A două zi, se completează nivelul lichidului cu restul de saramură rece, rămasă din ziua precedentă, că să fie plin până aproape de buza, apoi se pune câte o lingură de oţet în fiecare borcan. El va păstra castraveţii crocanţi şi ţări timp de multe luni de zile (peste 12 luni).

La sfârşit, se închid bine capacele, iar borcanele se pun cu fundul în sus, pe un prosop, până devin reci. Se pot păstra pe rafturile din cămară sau oriunde altundeva, chiar şi la temperatura camerei.

Sursă: savoriurbane.com



Recente

roșcată  Shutterstock jpg
Aliment previne imbatranirea prematura  Sursa foto shutterstock 141481627 jpg
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
cadouri de lux craciun jpg
shutterstock 2300611293 jpg
Tendinte in manichiura 2025  Sursa foto shutterstock 2558099953 jpg
shutterstock 2346313049 jpg
Cartofi crocanti  Sursa foto shutterstock 1913264548 jpg
Adolescent stand la birou 2278849883 jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
Strudel cu mere  Sursa foto shutterstock 739280095 jpg
ClickPentruFemei (2) (3) jpg
shutterstock 1754480510 jpg
Tocinei Sursa foto shutterstock 2161251405 jpg
Merita sa iei suplimente alimentare sau nu  Sursa foto shutterstock 2531363947 jpg
Placinta cu pere  Sursa foto shutterstock 695213329 jpg
shutterstock 447885067 jpg
Metoda finalandeza de a incalzi casa  Sursa foto shutterstock 2390967661 jpg
Supa crema de fasole verde  Sursa foto shutterstock 2292716465 jpg
shutterstock 1708837543 jpg