Castraveţi muraţi în saramură. Crocanţi şi gustoşi!

Castraveţi muraţi în saramură  Crocanţi şi gustoşi! jpeg

Pregăteşte-ţi cămara pentru iarnă. În mai puţin de 20 de minute, veţi pregăti cei mai gustoşi şi crocanţi castraveţi muraţi. Se vor potrivi de minune la iarnă alături de o tocăniţă, friptură sau fasole boabe.

Pentru un borcan de 3 litri aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kg castraveţi mici sau medii (eu nu pun castraveţi mari)
  • 1,5 L apă
  • 30 g sare neiodata (cca. o lingură şi jumătate)
  • 4-5 căţei de usturoi decojiti şi tăiaţi în 2
  • 100 g hrean tăiat în fâşii lungi (cca 6-8 fâşii)
  • 2-3 fire de cimbru uscat
  • 2 -3 fire de mărar uscat (cu tije cu tot)
  • 1 ardei iute
  • 1 morcov tăiat rondele (opţional)
  • 1 lingură de oţet alimentar (cca. 20 ml)

Mod de preparare castraveţi muraţi în saramură

Se aleg borcanele în funcţie de dimensiunile preferate ( fie de dimensiuni mici, fie 2-3 de dimensiuni mai mari). În fiecare borcan se pun câte 1-2 beţe de mărar, 3 căţei de usturoi, morcov feliat, jumătate de rădăcină de hrean, câteva boabe de piper şi celelalte ingrediente.

Mai apoi, castraveţii se aranjează bine în borcane, astfel încât să nu rămână locuri goale între ei. 

Află cât de sănătoşi sunt castraveciorii muraţi!

Saramură pentru castraveţi muraţi este o soluţie salina compusă din apă şi sare. Sarea trebuie să fie neiodată. La fiecare litru de apă eu pun câte o lingură bună de sare – 20 g cântărite.

Într-un borcan de 3 L încap 2 kg de castraveţi şi saramură din 1,5 L apă. Într-o oală, se pune apa la fiert împreună cu sarea şi se lasă să clocotească 5 minute, apoi se pun capace şi se lasă 24 de ore.

castraveti murati in otet jpg jpeg

În acest răstimp castraveţii încep să fermenteze şi să facă spumă. Spumă se lasă în borcan, nu se aruncă!

A două zi, se completează nivelul lichidului cu restul de saramură rece, rămasă din ziua precedentă, că să fie plin până aproape de buza, apoi se pune câte o lingură de oţet în fiecare borcan. El va păstra castraveţii crocanţi şi ţări timp de multe luni de zile (peste 12 luni).

La sfârşit, se închid bine capacele, iar borcanele se pun cu fundul în sus, pe un prosop, până devin reci. Se pot păstra pe rafturile din cămară sau oriunde altundeva, chiar şi la temperatura camerei.

Sursă: savoriurbane.com



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg