Ce spui de o plăcintă cu brânză feta și spanac? Îţi arătăm cum s-o prepari!

O plăcintă cu spanac şi brânză feta este o încântare oricând pentru familia ta. Vezi cum se face pas cu pas pentru a o replica de fiecare dată când ai poftă de un preparat cremos şi aromat!

image

Numită şi spanakopita, această plăcintă cu brânză feta şi spanac are o reţetă uşoară care poate fi pusă în practică şi de cei mai puţin experimentaţi în bucătărie. Nu contează dacă nu ai mai făcut o plăcintă înainte. Această rețetă uimitoare de plăcintă grecească cu spanac se face în doar o oră de la zero. Pentru cei care se întreabă dacă merită să-ți faci propria plăcintă cu spanac acasă, răspunsul este foarte simplu: nimic nu se compară cu mirosul unei plăcinte de casă parfumate, calde, aurii, crocante deasupra, proaspăt coaptă.

În privinţa ingredientelor acestei plăcintă, trebuie să ştii că spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare. I se atribuie spanacului şi rolul de activator al secreţiilor pancreatice şi, mai mult decât atât, de agent anticancerigen. Mai mult, preparatele cu spanac pot să înlocuiască suplimentele de fier şi de acid folic. Datorită aportului de potasiu şi a unei doze mici de sodiu, spanacul este foarte util în reducerea hipertensiunii arteriale. Uneori, hipertensiunea arterială este responsabilă de afecţiunile renale, problemele cardiace şi accidentul vascular cerebral, dar prin consumul de spanac le poţi preveni.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru blat:

175 g făină

100 g unt

3 gălbenușuri

50 ml apă rece

Pentru umplutură:

2 cepe

40 ml ulei

2 căței de usturoi

200 g spanac

3 ouă

140 g brânză feta

300 g smântână

sare

piper

4-5 roșii cherry

Te-ar mai putea interesa: Piept de pui umplut cu spanac. Bun în dieta de slăbit, te remineralizează şi alungă oboseala

Cum să faci plăcintă cu spanac

Încingi cuptorul la 200 °C. Combini făina cu untul rece și frămânți până când capătă o consistență nisipoasă. Adaugi gălbenușurile și omogenizezi și, dacă mai este nevoie, mai torni apă rece. După ce aluatul s-a omogenizat, îl înfășori în folie alimentară și-l dai la rece o jumătate de oră.

Întinzi o foaie subțire, pe care o așezi într-o tavă, înclusiv pe margini, și o dai la cuptor pentru un sfert de oră.

Pentru umplutură, încingi jumătate din cantitatea de ulei într-o cratiță și călești cepele tocate până devin sticloase. Pui apoi cățeii de usturoi pisați și, după un minut, dai deoparte.

Sotezi spanacul în restul de ulei, până scade apa lăsată, apoi adaugi smântâna și două ouă și condimentezi cu sare și piper, după gust.

Vezi şi: Idee de preparat săţios şi rapid: paste cu pui și sos de spanac

Dai deoparte și adaugi jumătate din cantitatea de brânză feta sfărâmată. Bați oul rămas cu brânza feta rasă.

Pui cepele sotate peste blat, apoi întinzi compoziția de spanac și deasupra oul bătut, în care înfigi roșiile cherry. Dai la cuptor pentru 20 de minute.

FOTO: Shutterstock