Cea mai simplă şi savuroasă terină de pasăre cu legume
Ca antreu sau gustare, această terină cu legume, carne de curcan şi de pui este cea mai bună alegere! Este potrivită şi pentru copiii care ocolesc legumele de obicei, dar şi petru cei care doresc o masa rapidă şi săţioasă.

Ingrediente pentru şase porţii
300 g carne tocată de pui
200 g carne tocată de curcan
5 fire de praz
150 g mazăre, din conservă
1 morcov
sare
piper
cimbru
3 ouă
50 ml ulei
ketchup, dulce sau picant
Te-ar mai putea interesa: Terină din ficat de pui, un antreu cu totul special
Mod de preparare
Cureți firele de praz și toci partea albă. O călești în uleiul încins până devine sticloasă, împreună cu morcovul tocat. Adaugi carnea de pui și de curcan și amesteci bine pentru a nu se forma cocoloașe. O condimentezi cu sare, piper și cimbru, după gust.
După ce a scăzut apa lăsată, o dai deoparte și o lași la răcit. O amesteci cu ouăle, mazărea și o așezi într-o formă de cozonac tapetată.
Vezi și: Terină de pui cu fistic, deliciul surpriză care îți cucerește familia!
Așezi forma într-o tavă umplută pe jumătate cu apă și o dai la cuptor, la 180 °C, 45 de minute, până când se rumenește. După ce s-a răcorit, ungi terina cu ketchup.
FOTO: Shutterstock






























