Cel mai simplu desert cu cacao şi fulgi de nucă de cocos! Prăjitură tăvălită
Cum, în timpul săptămânii de lucru, nu ai foarte mult timp la dispoziţie pentru a pregăti un desert laborios, îţi oferimo reţetă de prăjitură tăvălită cu cacao şi fulgi de nucă de cocos, gata în doi timpi şi trei mişcări!

Ingrediente
125 g unt moale
220 g zahăr
½ linguriţă esenţă de vanilie
3 ouă
260 g făină
1 linguriţă praf de copt
125 ml lapte
Pentru glazură:
480 g zahăr pudră
22 g cacao
15 g unt
150 ml apă fiartă
fulgi de nucă de cocos
Te-ar mai putea interesa: Desert rapid. Bomboane cu biscuiţi şi fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare
Cerni făina și praful de copt împreună. Mixezi circa două minute untul, zahărul și esenţa de vanilie. Adaugi ouăle pe rând, bătând bine după fiecare, astfel încât aluatul să nu se îngroaşe. Încorporezi jumătate din cantitatea de făină, apoi jumătate din cea de lapte. Repeţi procedura cu făina și laptele care au rămas.
Vezi şi: Biscuiţi cu cocos şi cremă de caramel. Nu-ţi poţi refuza acest deliciu culinar!
Transferi aluatul în într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, 25 de minute. După coacere, laşi prăjitura să se răcească, apoi o tai în pătrate.
Pentru glazură, combini ingredientele și amesteci până la omogenizare. Treci fiecare bucată de prăjitură prin această glazură, laşi să se scurgă puţin surplusul, după care o tăvăleşti prin fulgi de nucă de cocos.
FOTO: Shutterstock