Prăjitură la pahar. Cremă de portocale cu bezele şi pandişpan

Când vrei să-ţi surprinzi prietenii sau familia, pune în practică fără griji această reţetă de cremă de portocale cu pandişpan şi bezele! Este o combinaţie care le va lăsa o impresie extraordinară!

image

Ingrediente:

6 ouă

120 g zahăr

150 g făină

6 linguri ulei

1 vârf de cuţit sare

300 g frişcă

Pentru crema de portocale:

2 ouă

80 g unt

80 g zahăr

zeama şi coaja de la 2 portocale bio

Pentru bezele:

2 albuşuri

100 g zahăr

1 vîrf de cuţit sare

1 vârf de cuţit praf de copt

Te-ar mai putea interesa: Desert rece, la pahar, simplu de făcut: mousse de piersici, ornat cu căpşuni

Mod de preparare

Pentru bezele, baţi albuşurile spumă tare cu ajutorul telului circular. Adaugi zahărul şi continui să baţi până când spuma devine lucioasă. Înglobezi praful de copt stins cu puţin oţet şi sarea, cu mişcări uşoare, de jos în sus. Transferi compoziţia într-un poş cu care formezi bezelele într-o tavă tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, aproximativ 45 de minute, cu uşa cuptorului închisă, apoi pentru încă un sfert de oră cu uşa deschisă.

Între timp, separi gălbenuşurile de albuşuri şi le mixezi cu zahărul. Încorporezi uleiul, sarea şi, treptat, făina, apoi albuşurile bătute spumă. Transferi compoziţia într-o tavă tapetată şi o introduci în cuptorul în care s-au copt bezelele, 40 de minute. După răcire, tai pandişpanul cubuleţe.

Vezi şi: Mousse de ciocolată la pahar, răcoritor şi cremos. N-ai cum să dai greş!

Pentru crema de portocale, razi coaja portocalelor, păstrând o parte de coajă rasă pe răzătoare cu ochiuri mai mari, pentru decor. Storci portocalele şi amesteci zeama cu coaja fină, gălbenuşurile, apoi zahărul. Pui amestecul pe baie de aburi. Amesteci continuu până la topirea completă a zahărului, apoi adaugi şi untul. Continui să amsteci pândă când se îngroaşă, apoi răceşti compoziţia.

Pregăteşti câteva pahare pentru servit şi le umpli cu straturi intercalate de cremă de portocale, pandişpan, frişcă şi bezele. Ornezi cu coajă de portocală şi le păstrezi la rece până la servire.

FOTO: Shutterstock



Recente

Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg