Prăjitură la pahar. Cremă de portocale cu bezele şi pandişpan

Când vrei să-ţi surprinzi prietenii sau familia, pune în practică fără griji această reţetă de cremă de portocale cu pandişpan şi bezele! Este o combinaţie care le va lăsa o impresie extraordinară!

image

Ingrediente:

6 ouă

120 g zahăr

150 g făină

6 linguri ulei

1 vârf de cuţit sare

300 g frişcă

Pentru crema de portocale:

2 ouă

80 g unt

80 g zahăr

zeama şi coaja de la 2 portocale bio

Pentru bezele:

2 albuşuri

100 g zahăr

1 vîrf de cuţit sare

1 vârf de cuţit praf de copt

Te-ar mai putea interesa: Desert rece, la pahar, simplu de făcut: mousse de piersici, ornat cu căpşuni

Mod de preparare

Pentru bezele, baţi albuşurile spumă tare cu ajutorul telului circular. Adaugi zahărul şi continui să baţi până când spuma devine lucioasă. Înglobezi praful de copt stins cu puţin oţet şi sarea, cu mişcări uşoare, de jos în sus. Transferi compoziţia într-un poş cu care formezi bezelele într-o tavă tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, aproximativ 45 de minute, cu uşa cuptorului închisă, apoi pentru încă un sfert de oră cu uşa deschisă.

Între timp, separi gălbenuşurile de albuşuri şi le mixezi cu zahărul. Încorporezi uleiul, sarea şi, treptat, făina, apoi albuşurile bătute spumă. Transferi compoziţia într-o tavă tapetată şi o introduci în cuptorul în care s-au copt bezelele, 40 de minute. După răcire, tai pandişpanul cubuleţe.

Vezi şi: Mousse de ciocolată la pahar, răcoritor şi cremos. N-ai cum să dai greş!

Pentru crema de portocale, razi coaja portocalelor, păstrând o parte de coajă rasă pe răzătoare cu ochiuri mai mari, pentru decor. Storci portocalele şi amesteci zeama cu coaja fină, gălbenuşurile, apoi zahărul. Pui amestecul pe baie de aburi. Amesteci continuu până la topirea completă a zahărului, apoi adaugi şi untul. Continui să amsteci pândă când se îngroaşă, apoi răceşti compoziţia.

Pregăteşti câteva pahare pentru servit şi le umpli cu straturi intercalate de cremă de portocale, pandişpan, frişcă şi bezele. Ornezi cu coajă de portocală şi le păstrezi la rece până la servire.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg