Crap cu legume la cuptor cum n-ai mai mâncat până acum
Alături de legume, peştele este ideal a fi consumat de două-trei ori pe săptămână, iar crapul este o alegere perfectă. Bogat în acizi graşi Omega-3, peştele reduce riscul de maladii cardiace, în special în cazul femeilor, deci ai toate motivele să încerci acest crap cu legume la cuptor.

Ingrediente pentru trei porții
1 crap de aproximativ 1,5 kg
2 cepe
5 ardei
3 căței de usturoi
5 roșii
sare
piper
cimbru
30 ml ulei
Te-ar mai putea interesa: Tocană de fasole cu cârnaţi şi peşte
Mod de preparare
Cureți peștele, îndepărtezi solzii și-l tai bucăți. Tai cepele fideluță. Speli ardeii, îi coci și-i cureți de coajă și semințe, apoi îi mărunţeşti.
Încingi uleiul și călești ceapa până se înmoaie, apoi adaugi cățeii de usturoi, ardeii și, după un minut, adaugi roșiile descojite și tocate. Ții pe foc până scade un sfert din apa lăsată, apoi dai deoparte.
Vezi și: Budincă de paste cu ton
Pui sosul obținut într-o tavă, apoi adaugi bucățile de crap, condimentate în prealabil cu sare și piper, cimbrul, și dai tava la cuptor la 190 °C, aproximativ 30-40 de minute.
FOTO: Shutterstock






























