Pont pentru masa de seară: pește pane

Prepararea meselor de seară de la finalul săptămânii de lucru este o provocare pentru tine? Îţi oferim o reţetă rapidă de peşte pane pentru care ai nevoie de doar cinci-şase ingrediente de bază!

image

Peştele este o sursă excelentă de acizi grași Omega-3 care pot să prevină riscul de boli de inimă, prin reducerea nivelurilor de grăsimi din sânge și combaterea inflamației. Este recomandat să mănânci pește de două ori pe săptămână, mai ales după vârsta de 40 de ani, prin urmare poţi pune în practică şi reţeta de mai jos!

Dacă vrei să încerci ceva diferit, foloseşte pentru crusta de peşte pane făină, bere, un vârf de cuţit de praf de copt şi un albuş bătut spumă, apoi trece peştele prin aluatul obţinut şi pune-l în ulei încins. Odată ce berea intră în uleiul fierbinte, bulele sale de aer ies şi se creează o extindere a aluatului. De aceea, se formează o crustă cu o textură poroasă, asemănătoare dantelei, care se rupe cu ușurință de la prima mușcătură.

Pe de altă parte, în interior, carnea sau legumele, după caz, continuă să se gătească într-un ritm normal, fără să se ardă sau să se usuce. Deoarece alcoolul se evaporă și mai repede decât apa, nu durează mult până când aluatul de bere se gătește. Nu numai că reduce timpul de gătire, dar eviți și gătirea excesivă a preparatului.

Ingrediente pentru două porţii

500 g pește file

2 ouă

40 g făină

40 g pesmet

sare

piper

2 căței de usturoi

ulei, pentru prăjit

Te-ar mai putea interesa: Budincă de paste cu ton

Mod de preparare

Tai peștele cubulețe și-l ștergi bine cu un prosop de hârtie. Condimentezi bucățile de pește cu sare și piper, după gust. Feliezi cățeii de usturoi curățați. Încingi uleiul, adaugi usturoiul, îl lași un minut în ulei, apoi îl scoți.

Vezi și: Crochete de cartofi cu mozzarella. Gustările de peste zi au farmec

Bați ouăle și pui în farfurii separate făina și pesmetul. Treci peștele prin făină, apoi prin ou și apoi prin pesmet. Îl rumenești pe ambele părți în uleiul încins, apoi îl scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg