Cremă de zahăr ars. Aşa refaci desertul copilăriei!
Când îţi doreşti să te bucuri de un desert ca acelea cu care te răsfăţa mama sau bunica în copilărie, ai nevoie doar de patru ingrediente pentru a reface o cremă de zahăr ars delicioasă.

Ingrediente pentru opt porţii
200 g zahăr
1 l lapte
8 ouă
1 plic zahăr vanilat
Te-ar mai putea interesa: Cremă de zahăr ars cu dovleac
Cum să faci cremă de zahăr ars
Pui pe foc mic jumătate din cantitatea de zahăr şi laşi la caramelizat. Tapetezi formele cu acest caramel.
Separat, mixezi ouăle întregi cu zahărul rămas. Adaugi zahărul vanilat şi laptele. După omogenizare, transferi compoziţia în forme, apoi aşezi formele într-o tavă cu apă pe care o introduci în cuptor.
Vezi şi: Tort cu mere şi cremă de zahar ars
Pentru a verifica dacă este gata, încerci crema cu un cuţit. Dacă lama cuţitului iese curată, crema este gata. La servire, scoţi porţiile pe farfurii, prin acoperirea formelor şi răstunarea acestora. Le ornezi după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock