Cele mai bune cornuri semilună cu gem. Află toate secretele!

Ai poftă de o gustare dulce? Cornurile umplute cu gem s-ar putea să fie exact ce ai nevoie. Sunt foarte ușor de preparat și delicioase indiferent că le savurezi calde sau reci.

image

Cui nu-i plac cornurile de patiserie, cu umplutură de gem? Le poţi face şi tu în propria bucătărie. Sunt pufoase şi perfecte pentru o gustare de după-amiază, mai ales alături de o ceașcă de ceai de iasomie.

Sfaturi pentru cele mai bune cornuri semilună cu gem

Pregătirea aluatului pentru cornuri poate părea intimidantă, mai ales pentru începători, dar este surprinzător de ușor de făcut. Nimeni nu poate greși în a face aceste produse de patiserie delicioase.

Fă-ți propriul aluat

Deși un aluat foitaj te poate ajuta când ai invitaţi şi vrei să faci cornurile în timp record, poţi pregăti aluatul cu această rețetă de cornuri semilună şi-l poţi ţine la rece o jumătate de oră.

Aşa obţii forma de semilună perfectă!

Taie aluatul în mai multe triunghiuri şi începe să rulezi de la baza triunghiului către vârf. Ai grijă să nu umpli prea mult aluatul deoarece poate fi dificil să-l rulezi.

Untul aduce un plus de aromă

Înainte de a coace cornurile, unge-le cu puţin unt! Apoi, ai grijă să laşi spaţiu între cornurile aşezate în tavă, pentru că vor creşte în timpul coacerii şi vor ajunge să se lipească unul de celălalt.

Ingrediente pentru o tavă de cornuri cu gem

½ kg făină

25 g drojdie proaspătă (10 g drojdie uscată)

150 g zahăr

3 gălbenuşuri

100 ml lapte

50 g smântână

250 g unt

200 g gem la alegere

miere

Te-ar mai putea interesa: Reţeta zilei. Croissante irezistibile, cu glazură de ciocolată

Cum să faci cornuri cu gem

Dizolvi drojdia în puţin lapte cald, o lingură de zahăr şi alta de făină. O dai deoparte un sfert de oră, apoi o amesteci cu făină, frămânţi şi adaugi zahărul, gălbenuşurile, smântâna şi untul moale.

Vezi şi: Dulceaţă de caise fără zahăr, un deliciu! Cum o prepari ca să te bucuri de ea la iarnă

Laşi aluatul obţinut la frigider o jumătate de oră. Întinzi aluatul şi-l împarţi în opt triunghiuri. La baza fiecăruia pui câte o lingură de gem şi rulezi.

Aşezi cornurile în tava tapetată şi o introduci în cuptor pentru o jumătate de oră. După coacere, ungi cornurile cu miere.

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg