Cele mai bune cornuri semilună cu gem. Află toate secretele!

Ai poftă de o gustare dulce? Cornurile umplute cu gem s-ar putea să fie exact ce ai nevoie. Sunt foarte ușor de preparat și delicioase indiferent că le savurezi calde sau reci.

image

Cui nu-i plac cornurile de patiserie, cu umplutură de gem? Le poţi face şi tu în propria bucătărie. Sunt pufoase şi perfecte pentru o gustare de după-amiază, mai ales alături de o ceașcă de ceai de iasomie.

Sfaturi pentru cele mai bune cornuri semilună cu gem

Pregătirea aluatului pentru cornuri poate părea intimidantă, mai ales pentru începători, dar este surprinzător de ușor de făcut. Nimeni nu poate greși în a face aceste produse de patiserie delicioase.

Fă-ți propriul aluat

Deși un aluat foitaj te poate ajuta când ai invitaţi şi vrei să faci cornurile în timp record, poţi pregăti aluatul cu această rețetă de cornuri semilună şi-l poţi ţine la rece o jumătate de oră.

Aşa obţii forma de semilună perfectă!

Taie aluatul în mai multe triunghiuri şi începe să rulezi de la baza triunghiului către vârf. Ai grijă să nu umpli prea mult aluatul deoarece poate fi dificil să-l rulezi.

Untul aduce un plus de aromă

Înainte de a coace cornurile, unge-le cu puţin unt! Apoi, ai grijă să laşi spaţiu între cornurile aşezate în tavă, pentru că vor creşte în timpul coacerii şi vor ajunge să se lipească unul de celălalt.

Ingrediente pentru o tavă de cornuri cu gem

½ kg făină

25 g drojdie proaspătă (10 g drojdie uscată)

150 g zahăr

3 gălbenuşuri

100 ml lapte

50 g smântână

250 g unt

200 g gem la alegere

miere

Te-ar mai putea interesa: Reţeta zilei. Croissante irezistibile, cu glazură de ciocolată

Cum să faci cornuri cu gem

Dizolvi drojdia în puţin lapte cald, o lingură de zahăr şi alta de făină. O dai deoparte un sfert de oră, apoi o amesteci cu făină, frămânţi şi adaugi zahărul, gălbenuşurile, smântâna şi untul moale.

Vezi şi: Dulceaţă de caise fără zahăr, un deliciu! Cum o prepari ca să te bucuri de ea la iarnă

Laşi aluatul obţinut la frigider o jumătate de oră. Întinzi aluatul şi-l împarţi în opt triunghiuri. La baza fiecăruia pui câte o lingură de gem şi rulezi.

Aşezi cornurile în tava tapetată şi o introduci în cuptor pentru o jumătate de oră. După coacere, ungi cornurile cu miere.

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg