Cele mai bune cornuri semilună cu gem. Află toate secretele!
Ai poftă de o gustare dulce? Cornurile umplute cu gem s-ar putea să fie exact ce ai nevoie. Sunt foarte ușor de preparat și delicioase indiferent că le savurezi calde sau reci.
Cui nu-i plac cornurile de patiserie, cu umplutură de gem? Le poţi face şi tu în propria bucătărie. Sunt pufoase şi perfecte pentru o gustare de după-amiază, mai ales alături de o ceașcă de ceai de iasomie.
Sfaturi pentru cele mai bune cornuri semilună cu gem
Pregătirea aluatului pentru cornuri poate părea intimidantă, mai ales pentru începători, dar este surprinzător de ușor de făcut. Nimeni nu poate greși în a face aceste produse de patiserie delicioase.
Fă-ți propriul aluat
Deși un aluat foitaj te poate ajuta când ai invitaţi şi vrei să faci cornurile în timp record, poţi pregăti aluatul cu această rețetă de cornuri semilună şi-l poţi ţine la rece o jumătate de oră.
Aşa obţii forma de semilună perfectă!
Taie aluatul în mai multe triunghiuri şi începe să rulezi de la baza triunghiului către vârf. Ai grijă să nu umpli prea mult aluatul deoarece poate fi dificil să-l rulezi.
Untul aduce un plus de aromă
Înainte de a coace cornurile, unge-le cu puţin unt! Apoi, ai grijă să laşi spaţiu între cornurile aşezate în tavă, pentru că vor creşte în timpul coacerii şi vor ajunge să se lipească unul de celălalt.
Ingrediente pentru o tavă de cornuri cu gem
½ kg făină
25 g drojdie proaspătă (10 g drojdie uscată)
150 g zahăr
3 gălbenuşuri
100 ml lapte
50 g smântână
250 g unt
200 g gem la alegere
miere
Te-ar mai putea interesa: Reţeta zilei. Croissante irezistibile, cu glazură de ciocolată
Cum să faci cornuri cu gem
Dizolvi drojdia în puţin lapte cald, o lingură de zahăr şi alta de făină. O dai deoparte un sfert de oră, apoi o amesteci cu făină, frămânţi şi adaugi zahărul, gălbenuşurile, smântâna şi untul moale.
Vezi şi: Dulceaţă de caise fără zahăr, un deliciu! Cum o prepari ca să te bucuri de ea la iarnă
Laşi aluatul obţinut la frigider o jumătate de oră. Întinzi aluatul şi-l împarţi în opt triunghiuri. La baza fiecăruia pui câte o lingură de gem şi rulezi.
Aşezi cornurile în tava tapetată şi o introduci în cuptor pentru o jumătate de oră. După coacere, ungi cornurile cu miere.
FOTO: Shutterstock