Deliciu pentru weekend: tort cu fructe şi cremă de brânză
Acest tort este un desert atrăgător şi aromat, modalitatea clasică de a marca ocaziile speciale, cum sunt zilele de naştere. Este posibil să-ţi ia câteva ore prepararea lui, dar când îl vei servi, toată lumea va știi că este petrecere.
Ca la oricare alt tort, şi la acesta ai putea să pregăteşti din timp elementele care îl alcătuiesc dacă nu ai timp în ziua în care doreşti să-l serveşti. Pentru a avea straturi egale de blat, poţi măsura înainte de feliere sau ai putea prepara separat feliile. Împarţi compoziţia de blat în patru, le cântăreşti, apoi le introduci în cuptor, pe rând, reducând timpul de coacere şi aplicând testul scobitorii. Ai grijă să acoperi cu hârtie de copt sau să ungi şi lateralele tăvii, pentru a nu se prinde.
Dacă blatul are o ridicătură, foloseşte un cuțit de pâine lung și zimțat pentru a o tăia ca să obţii felii plate. Ceea ce rămâne poat fi folosit pentru a decora exteriorul tortului cu firimituri.
Ingrediente pentru 12 porţii
150 g zahăr
150 g unt
2 ouă
30 ml ulei
2 linguri oţet
2 linguriţe gel colorant alimentar roşu
200 ml iaurt de băut
200 g făină
1 linguriţă bicarbonat
1 lingură cacao
1 linguriţă praf de copt
1 vârf de cuţit sare
Te-ar mai putea interesa: Tort tiramisu, desertul cu care nu ai cum să dai greş
Pentru umplutură:
500 g cremă de brânză
250 gr zahăr pudră
50 g unt
Pentru decor:
3-4 căpşuni
50 g afine
mentă proaspătă
Mod de preparare
Combini zahărul cu untul, apoi cu ouăle. Amesteci, separat, uleiul cu oţetul şi colorantul alimentar, apoi le adaugi peste compoziţia de unt şi omogenizezi.
Încorporezi iaurtul, făina amestecată cu bicarbonatul, cacaua, praful de copt şi sarea. Pui totul într-o tavă rotundă, tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru trei sferturi de oră.
Vezi şi: Desert fără coacere. Tort cu căpşuni şi mascarpone
Pentru umplutură, mixezi crema de brânză cu zahărul pudră şi untul. Laşi umplutura la frigider până la răcirea blatului. Tai blatul în patru felii.
Aşezi o felie pe platou şi o acoperi cu cremă, cu ajutorul unui poş. Procedezi asemănător cu celelalte felii. Ornezi cu căpşuni tăiate pe jumătate, afine şi mentă.
FOTO: Shutterstock