Gogoşi cu spirulină
Spirulina platensis este cel mai cunoscut derivat din familia algelor şi are o culoare albastră-verzuie. Ea poate fi consumată sub formă de supliment alimentar, dar uneori este chiar un aliment în sine. Este o sursa bogată în vitamine precum A, C, E şi B, dar şi în minerale precum calciul, magneziul, zincul si seleniul.
Ingrediente
Pentru aluat
- 300 g făină
- 15 g drojdie proaspătă
- 1 praf de sare
- 50 g de zahăr
- 200 ml lapte
- 30 g de unt la temperatura camerei
- 2 gălbenuşuri mari de ou
- ulei, pentru prăjit
Pentru glazură
- 350 g zahăr pudră, trecut prin sită
- 1 ½ linguriţe de sirop de arţar
- 1/4 linguriţă de sare
- ½ linguriţă de extract de vanilie
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 7 - 8 mg pudră spirulină
Mod de preparare
Pentru aluat, dizolvi drojdia în laptele călduţ. Amesteci într-un vas făina şi sarea. Pui untul şi zahărul într-un mixer şi amesteci până compoziţia devine nisipoasă. Adaugi gălbenuşurile, laptele cu drojdia, ingredientele uscate şi mixezi până formezi o cocă. O laşi la dospit o oră.
Pe o suprafaţă acoperită cu făină, întinzi aluatul şi foloseşti un pahar sau un inel pentru a tăia gogoşile.
Într-o tigaie adâncă încingi uleiul şi prăjeşti gogoşile, pe ambele părţi, câte 2 minute pe fiecare parte. Încearcă să nu aglomerezi tigaia adăugând prea multe gogoşi deodată.
Pentru glazură, amesteci toate ingredientele într-un vas cu ajutorul telului până se formează o pastă omogenă. După ce ai prăjit gogoşile, le treci prin glazură, apoi le aşezi pe un platou.
FOTO Shutterstock.com