Gogoşi cu spirulină

1 shutterstock 1125762467 jpg jpeg

Spirulina platensis este cel mai cunoscut derivat din familia algelor şi are o culoare albastră-verzuie. Ea poate fi consumată sub formă de supliment alimentar, dar uneori este chiar un aliment în sine. Este o sursa bogată în vitamine precum A, C, E şi B, dar şi în minerale precum calciul, magneziul, zincul si seleniul.

Ingrediente

Pentru aluat

  • 300 g făină
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 1 praf de sare
  • 50 g de zahăr
  • 200 ml lapte
  • 30 g de unt la temperatura camerei
  • 2 gălbenuşuri mari de ou
  • ulei, pentru prăjit

Pentru glazură

  • 350 g zahăr pudră, trecut prin sită
  • 1 ½ linguriţe de sirop de arţar
  • 1/4 linguriţă de sare
  • ½ linguriţă de extract de vanilie
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 7 - 8 mg pudră spirulină

macheta cpb jpg jpeg

Mod de preparare 

Pentru aluat, dizolvi drojdia în laptele călduţ. Amesteci într-un vas făina şi sarea. Pui untul şi zahărul într-un mixer şi amesteci până compoziţia devine nisipoasă. Adaugi gălbenuşurile, laptele cu drojdia, ingredientele uscate şi mixezi până formezi o cocă. O laşi la dospit o oră. 

Pe o suprafaţă acoperită cu făină, întinzi aluatul şi foloseşti un pahar sau un inel pentru a tăia gogoşile. 

Într-o tigaie adâncă încingi uleiul şi prăjeşti gogoşile, pe ambele părţi, câte 2 minute pe fiecare parte. Încearcă să nu aglomerezi tigaia adăugând prea multe gogoşi deodată. 

Pentru glazură, amesteci toate ingredientele într-un vas cu ajutorul telului până se formează o pastă omogenă. După ce ai prăjit gogoşile, le treci prin glazură, apoi le aşezi pe un platou. 

FOTO Shutterstock.com