Începe pregătirile pentru masa de Paşti! Îţi dăm reţetele de pască şi cheesecake!
Mai este puţin până la sărbătoarea pascală. Este de preferat să stabileşti deja meniul, dacă ai invitaţi, şi să mergi să faci cumpărăturile. Pentru pască sau cheesecake va fi o provocare să găseşti brânză de vaci în cantitatea dorită în ultimele zile dinainte de Paşti.
Îţi prezentăm două reţete de pască şi cheesecake pentru masa de Paşti. Prima dintre acestea este bogată în stafide şi migdale, iar cea de-a doua aduce un element diferit de cheesecake-urile clasice: vişinele. Acestea au şi rol de decor, pentru că aduc un plus de culoare preparatului final.
Pască simplă cu stafide şi fulgi de migdale
Ingrediente pentru opt porţii
250 g făină
100 g unt
1 ou
1 praf de sare
2 linguri smântână
Pentru umplutură:
3 ouă
1 vârf de cuţit sare
500 g brânză de vaci
200 g zahăr
150 g smântână
coaja de la o lămâie bio
75 g făină
½ plic zahăr vanilat
½ plic praf de copt
50 g stafide
50 g ciocolată amăruie
50 g fulgi migdale
Vezi şi: Pasca Dukan, cu goji. Preparatul pe care îl poţi consuma atunci când ţii dietă
Pentru aluat, amesteci făina cu untul rece, oul, sarea şi smântâna. Frămânţi şi înfăşori aluatul în folie alimentară, apoi îl laşi la frigider o oră. La final, îl întinzi și-l aşezi într-o tavă rotundă cu inel detașabil, inclusiv pe pereții tăvii. Înţepi foaia din loc în loc cu o furculiţă.
Separat, amesteci brânza de vaci scursă cu zahărul, adaugi smântâna, gălbenuşurile, coaja de lămâie, făina, zahărul vanilat, praful de copt şi stafidele hidratate. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi le înglobezi în amestecul de brânză.
Transferi compoziţia în tavă, peste aluat şi introduci pasca în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră. O laşi la răcit, iar, la servire, o decorezi cu ciocolată topită şi fulgi de migdale.
Cheesecake cu vişine
Ingrediente pentru zece porţii
Pentru aluat:
250 g făină
1 plic praf de copt
125 g unt
65 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 ou
Pentru umplutură:
1 kg brânză de vaci
5 ouă
5 linguri smântână
1 plic zahăr vanilat
150 g stafide
200 g zahăr
400 g vişine congelate
70 g zahăr pudră
1 ½ linguriţe amidon de porumb
Te-ar mai putea interesa: Pască specială cu mascarpone
După omogenizarea tuturor ingredientelor pentru aluat, înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l introduci în frigider pentru o jumătate de oră. Laşi stafidele la hidratat şi brânza de vaci la scurs. Combini brânza cu ouăle, zahărul, smântâna şi zahărul vanilat.
Întinzi aluatul într-o formă rotundă, având grijă să acoperi şi marginile. O dai la copt zece minute, apoi torni umplutura. Reintroduci tava în cuptor pentru încă 45 de minute.
Între timp, pui pe foc mediu vişinele cu zahărul pudră şi amidonul de porumb. Amesteci continuu până când amestecul se îngroaşă. După coacerea cheesecake-ului, îl acoperi cu amestectul de vişine.
FOTO: Shutterstock