Ziua sendvişului de îngheţată. Sărbătoreşte cu sendvişuri cu îngheţată de ciocolată!
Îngheţata este un desert irezistibil în toiul verii, dar un sendviş cu îngheţată este un deliciu greu de refuzat de oricine. Cum 2 august este Ziua sendvişului de îngheţată, ai un motiv în plus să te răsfeţi!
Dacă te întrebi de unde provine Ziua sendvişului de îngheţată, află că, la sfârşitul lui 1890, un vânzător din Bowery, New York, a început să le vândă la preţul de aproximativ un penny, după cum menţionează Checkiday.com. Pe atunci, un astfel de sendviş era făcut din napolitane de graham, subţiri, între care se pune un strat subţire de îngheţată. Vânzătorul a avut un succes incredibil şi, curând, desertul s-a vândut în tot oraşul.
Reţeta iniţială a evoluat, iar americanul Jerry Newberg a fost prima persoană care a produs sendvişul cu îngheţată cu o napolitană de ciocolată. Le vindea în Pittsburgh, Pennsylvania. În prezent, sunt mai multe variante de sendvişuri cu îngheţată în întreaga lume. În Iran, se foloseşte îngheţata cu aromă de trandafir şi fistic pusă între napolitane subţiri, iar, în Vietnam, vânzătorii ambulanţi vând îngheţată între felii de pâine.
Ingrediente de ajuns pentru şase porţii
500 ml lapte
3 ouă
2 linguri cacao
100 g zahăr pudră
1/ linguriţă zeamă de lămâie
1 lingură amidon
4 linguri frişcă
1 vârf de cuţit sare
vafe bio
50 g ciocolată cu lapte, pentru decor
Vezi şi: Biscuiţi cu ciocolată şi îngheţată de cireşe
Cum să faci sendvişuri cu îngheţată de ciocolată
Freci gălbenuşurile cu trei linguri de zahăr pudră. Adaugi amidonul, cacaua, apoi torni laptele. Pui compoziţia pe foc mic, până se îngroaşă şi devine ca o cremă. Baţi albuşurile spumă tare cu sare. Pui restul de zahăr şi zeama de lămâie.
Te-ar mai putea interesa: Vafe cu îngheţată de zmeură
Omogenizezi şi adaugi crema răcită, apoi frişca. La final, transferi compoziţia într-o caserolă pe care o introduci în congelator pentru minimum trei ore. La momentul servirii, pregăteşti sendvişurile. Pui îngheţata între două vafe şi ornezi cu ciocolata răzuită cu un cuţit.
FOTO: Shutterstock