Lasagna cu tofu și ciuperci, preparat de post, săţios şi savuros

Pe măsură ce zilele se răcesc, nu este nimic mai bun decât să te bucuri de o masă de seară reconfortantă, dar nu prea grea. O lasagna cu tofu şi ciuperci nu-ţi va creşte exagerat de mult aportul caloric şi este potrivită când ţii post sau dacă ai o dietă vegană.

image

Această lasagna vegană consistentă este lipsită de produse de origine animală, dar îţi aduce un plus de proteine, fibre şi vitamine din complexul din tofu şi ciuperci, prezente printre ingrediente. În umplutură, se pune şi spanac, o sursă importantă de fier.

Lasagna vegană este o versiune fără lactate sau carne a unuia dintre cele mai îndrăgite preparate reconfortante italo-americane. Acest fel de mâncare special este alcătuit din straturi de foi speciale pentru lasagna, sos de roșii și tofu. Poţi varia ingredientele şi-ţi poţi face propria lasagna vegană, adăugând legume ca dovleceii, sau proteine vegetale, cum ar fi lintea. În loc de apă, poţi pune supă de pui dacă nu ţii post sau nu eşti vegan.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru sos: 

700 g roșii pasate 

200 ml apă

40 ml ulei de măsline 

2 căței de usturoi 

1 ceapă 

oregano 

sare 

fulgi de ardei iute 

Pentru umplutură: 

250 g tofu 

250 g spanac 

250 g ciuperci 

30 ml ulei 

1 pachet foi de lasagna 

Te-ar mai putea ajuta: Reţetă de post. Chiftele turcești, cu linte şi bulgur

Mod de preparare

Pentru sos, încingi uleiul și călești ceapa tocată până devine sticloasă. Adaugi roșiile, usturoiul tocat, torni apa și condimentezi cu oregano, sare și fulgi de ardei iute, după gust. Lași să fiarbă, la foc mic, până se îngroașă ușor sosul. Dai deoparte și lași la răcit. 

Pentru umplutură, încingi uleiul și călești ciupercile și spanacul tocat, până când scade apa lăsată. Dai deoparte și omogenizezi compoziția cu tofu ras. 

Vezi și: Sarmale cu pește, pentru zilele de post cu dezlegare la peşte

Prepari foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pui două linguri de sos într-o tavă și-l întinzi, apoi un strat de foi de lasagna, un strat de sos, un strat de umplutură, apoi un nou strat de foi, din nou sos, umplutură și termini cu un strat de foi, peste care torni sosul rămas. Dai tava la cuptor, la 180 °C, până se rumenește lasagna. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada gem de mere  Sursa foto shutterstock 774793309 jpg
1763130990 a0mY jpg
protect health healthcare jpg
masti de fata pentru orice tip de ten (2) jpg
Vrei să te apuci de făcut prăjituri   Top 5 echipamente esențiale pentru orice începător jpg
Rulori de vinete cu feta  Sursa foto shutterstock 645435520 (3) jpg
Rulori de vinete cu feta  Sursa foto shutterstock 645435520 (2) jpg
Imagine1 jpg
Rulori de vinete cu feta  Sursa foto shutterstock 645435520 (1) jpg
Rulada de bezea si gem de zmeura  Sursa foto shutterstock 2329112823 jpg
15 perdele perdele bucatariepexels wb2008 2290609 jpg
beautiful young brunette woman sleeping white bed jpg
e19ca1e09837ba2cc0771e88290e5a85c3 jpg
Tarta vinete  Sursa foto shutterstock 2325628283 jpg
view delicious cheese fresh vegetables blue trays spices black distresed background jpg
Fursecuri cu drajeuri  Sursa foto shutterstock 2115818972 jpg
Rata pe varza  Sursa foto shutterstock 2132975977 jpg
little girl checking up her sight ophthalmology center jpg
Cataracta congenitală la bebeluși – cum recunoști problema și când este necesară operația jpg
Top 5 motive pentru care un congelator cu sertare este o investiție inteligentă jpg