Lasagna cu tofu și ciuperci, preparat de post, săţios şi savuros

Pe măsură ce zilele se răcesc, nu este nimic mai bun decât să te bucuri de o masă de seară reconfortantă, dar nu prea grea. O lasagna cu tofu şi ciuperci nu-ţi va creşte exagerat de mult aportul caloric şi este potrivită când ţii post sau dacă ai o dietă vegană.

image

Această lasagna vegană consistentă este lipsită de produse de origine animală, dar îţi aduce un plus de proteine, fibre şi vitamine din complexul din tofu şi ciuperci, prezente printre ingrediente. În umplutură, se pune şi spanac, o sursă importantă de fier.

Lasagna vegană este o versiune fără lactate sau carne a unuia dintre cele mai îndrăgite preparate reconfortante italo-americane. Acest fel de mâncare special este alcătuit din straturi de foi speciale pentru lasagna, sos de roșii și tofu. Poţi varia ingredientele şi-ţi poţi face propria lasagna vegană, adăugând legume ca dovleceii, sau proteine vegetale, cum ar fi lintea. În loc de apă, poţi pune supă de pui dacă nu ţii post sau nu eşti vegan.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru sos: 

700 g roșii pasate 

200 ml apă

40 ml ulei de măsline 

2 căței de usturoi 

1 ceapă 

oregano 

sare 

fulgi de ardei iute 

Pentru umplutură: 

250 g tofu 

250 g spanac 

250 g ciuperci 

30 ml ulei 

1 pachet foi de lasagna 

Te-ar mai putea ajuta: Reţetă de post. Chiftele turcești, cu linte şi bulgur

Mod de preparare

Pentru sos, încingi uleiul și călești ceapa tocată până devine sticloasă. Adaugi roșiile, usturoiul tocat, torni apa și condimentezi cu oregano, sare și fulgi de ardei iute, după gust. Lași să fiarbă, la foc mic, până se îngroașă ușor sosul. Dai deoparte și lași la răcit. 

Pentru umplutură, încingi uleiul și călești ciupercile și spanacul tocat, până când scade apa lăsată. Dai deoparte și omogenizezi compoziția cu tofu ras. 

Vezi și: Sarmale cu pește, pentru zilele de post cu dezlegare la peşte

Prepari foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pui două linguri de sos într-o tavă și-l întinzi, apoi un strat de foi de lasagna, un strat de sos, un strat de umplutură, apoi un nou strat de foi, din nou sos, umplutură și termini cu un strat de foi, peste care torni sosul rămas. Dai tava la cuptor, la 180 °C, până se rumenește lasagna. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png