Lasagna cu tofu și ciuperci, preparat de post, săţios şi savuros

Pe măsură ce zilele se răcesc, nu este nimic mai bun decât să te bucuri de o masă de seară reconfortantă, dar nu prea grea. O lasagna cu tofu şi ciuperci nu-ţi va creşte exagerat de mult aportul caloric şi este potrivită când ţii post sau dacă ai o dietă vegană.

image

Această lasagna vegană consistentă este lipsită de produse de origine animală, dar îţi aduce un plus de proteine, fibre şi vitamine din complexul din tofu şi ciuperci, prezente printre ingrediente. În umplutură, se pune şi spanac, o sursă importantă de fier.

Lasagna vegană este o versiune fără lactate sau carne a unuia dintre cele mai îndrăgite preparate reconfortante italo-americane. Acest fel de mâncare special este alcătuit din straturi de foi speciale pentru lasagna, sos de roșii și tofu. Poţi varia ingredientele şi-ţi poţi face propria lasagna vegană, adăugând legume ca dovleceii, sau proteine vegetale, cum ar fi lintea. În loc de apă, poţi pune supă de pui dacă nu ţii post sau nu eşti vegan.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru sos: 

700 g roșii pasate 

200 ml apă

40 ml ulei de măsline 

2 căței de usturoi 

1 ceapă 

oregano 

sare 

fulgi de ardei iute 

Pentru umplutură: 

250 g tofu 

250 g spanac 

250 g ciuperci 

30 ml ulei 

1 pachet foi de lasagna 

Te-ar mai putea ajuta: Reţetă de post. Chiftele turcești, cu linte şi bulgur

Mod de preparare

Pentru sos, încingi uleiul și călești ceapa tocată până devine sticloasă. Adaugi roșiile, usturoiul tocat, torni apa și condimentezi cu oregano, sare și fulgi de ardei iute, după gust. Lași să fiarbă, la foc mic, până se îngroașă ușor sosul. Dai deoparte și lași la răcit. 

Pentru umplutură, încingi uleiul și călești ciupercile și spanacul tocat, până când scade apa lăsată. Dai deoparte și omogenizezi compoziția cu tofu ras. 

Vezi și: Sarmale cu pește, pentru zilele de post cu dezlegare la peşte

Prepari foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pui două linguri de sos într-o tavă și-l întinzi, apoi un strat de foi de lasagna, un strat de sos, un strat de umplutură, apoi un nou strat de foi, din nou sos, umplutură și termini cu un strat de foi, peste care torni sosul rămas. Dai tava la cuptor, la 180 °C, până se rumenește lasagna. 

FOTO: Shutterstock



Recente

ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg