Lasagna cu legume alungă poftele culinare exagerate

Reţeta de lasagna cu legume face parte din bucătăria simplă care te va încânta după numai câţiva paşi de urmat!

image

Includerea legumelor în dietă este extrem de importantă, deoarece acestea sunt încărcate cu elemente nutritive și antioxidanți care joacă un rol important în îmbunătățirea sănătății generale. Au un conținut scăzut de calorii și ajută la pierderea în greutate.

Legumele fac parte din cele mai bune gustări, garnituri și feluri principale, deoarece prelungesc starea de saţietate datorită conținutului ridicat de fibre. Este recomandat să adaugi cât mai multe legume posibil în meniul zilnic, astfel încât să ai nu doar energie, ci şi o nutriție sănătoasă.

Mulți dintre noi evită legumele pentru că nu par suficient de gustoase. Totuşi, pot fi parte a unor preparate delicioase, rămânând sănătoase, iar aceasta lasagna a cărei reţetă o găseşti mai jos se numără printre ele.

Ingredientele de care ai nevoie pentru lasagna cu legume

Pentru compoziție: 

40 ml ulei 

1 ceapă 

2 căței de usturoi 

2 morcovi 

1 ardei 

200 g dovleac copt 

150 g broccoli 

sare 

piper 

1 pachet foi lasagna 

200 g mozzarella 

Pentru sos: 

30 g unt 

30 g făină 

500 ml lapte 

sare 

piper 

Te-ar mai putea interesa: Chiftele din legume, la cuptor. Cea mai delicioasă reţetă de post

Cum să faci lasagna cu legume

Cureți morcovii și ceapa, apoi le toci. Încingi uleiul în tigaie și călești legume trei minute, până când ceapa devine sticloasă. Adaugi ardeiul tocat, usturoiul pisat, dovleacul tăiat cubulețe, condimentezi cu sare și piper, după gust și mai ții pe foc alte cinci minute. După ce s-au răcorit legumele, adaugi broccoli tocat. 

Pentru sos, topești untul, adaugi făina, amesteci energic, pentru a nu se forma cocoloașe, apoi torni laptele și omogenizezi. Condimentezi cu sare și piper, după gust și amesteci până se îngroașă sosul, apoi dai deoparte.  

Vezi şi: Orez cu mazăre şi dovlecei

Pui un strat de sos în tavă, apoi unul de foi de lasagna, preparate conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pui un strat de legume, unul de mozzarela rasă, un strat de foi de lasagna, legume, mozzarella și continui până când termini ingredientele, deasupra fiind un strat de mozzarella. Încingi cuptorul la 190 °C și ții lasagna, 30-40 de minute, până când se rumenește. 

FOTO: Shutterstock