Nutella de casă, reţetă uşoară pentru ciocolată cu alune de pus pe clătite

Nutella de casă, reţetă uşoară pentru ciocolată cu alune de pus pe clătite jpeg

Eşti fan ciocolată Nutella, dar nu ştii ce bagă în ea? Azi îţi prezentăm o reţetă pe care o pote face oricine. Nutella de casă e un desert rapid şi uşor de făcut, mai ales când ai copii în casă!

Nutella de casă, reţetă

Ingrediente nutella de casă:

230 g alune de pădure 35 g cacao neîndulcită 70 g zahăr pudră 2 fiole esenţă de vanilie 3/4 linguriţă ulei vegetal 1/2 linguriţă sare

Preparare nutella de casă:

Alunele se pun pe o tavă şi se coc 15 minute. Apoi se lasă la răcit şi se curăţă coaja de pe ele prin frecare (se pun în palme şi se freacă una de alta).

Toate ingredientele de mai sus se pun într-un robot de bucătărie şi se mixează bine. Vei avea o pastă cremoasă şi omogenă.

Citeşte şi: Cheesecake cu zmeură, reţetă gata în 30 de minute. Ce ingrediente sunt necesare

Asta e tot! Sperăm că te bucură această ştire şi reţeta aceasta uşoară, dar şi rapidă. Renunţă la crema de ciocolată cumpărată din comerţ şi fă-ti acasă câte borcane vrei.

Citeşte şi: Reţeta de socată a bunicii. Redescoperă gustul copilăriei

După ce vei face prima dată nutella de casă, vei vedea că e şi mai ieftin să îţi prepari acasă toate aceste delicii culinare. Crema de nutella merge de minune pe pâine normală sau prăjită, pe clătite sau pe post de cremă de tort, prăjituri sau cozonac. Poftă bună!

Citeşte şi: Dulceaţa de trandafiri. Reţeta tradiţională din patru ingrediente

Sursa: unica.ro