Melci cu dovleac, desertul de sezon de nelipisit din casa ta
Piureul de dovleac poate fi introdus în preparate foarte diverse, inclusiv un desert, precum melcii dulci. Vezi cum să-i bucuri pe cei dragi cu acești melci pufoși și aromați!

Ingrediente
30 g drojdie
200 ml lapte
100 g zahăr
500 g făină
4 gălbenuşuri
1 plic zahăr vanilat
100 g unt
800 g piure de dovleac
1 ou, pentru uns
Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu dovleac şi cacao
Mod de preparare
Amesteci drojdia cu jumătate din cantitatea de lapte, adaugi o lingură cu zahăr şi una cu făină. Omogenizezi şi laşi să crească la cald. Combini restul zahărului cu făina, gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Adaugi restul laptelui călduţ şi laşi deoparte.
După ce a crescut maiaua, o amesteci în compoziţia cu gălbenuşuri şi adaugi unt topit. Frămânţi un aluat pe care îl laşi la crescut 30 de minute la loc cald. După ce își dublează volumul, tai aluatul şi îl mai dai deoparte 30 de minute, la crescut.
Încearcă și: Cremă de zahăr ars cu dovleac. Reţetă delicioasă de toamnă!
Pe masa de lucru, întinzi aluatul şi îl acoperi cu piureul de dovleac. Rulezi uşor aluatul şi îl tai în bucăţi. Aşezi melcişorii formaţi într-o tavă tapetată şi-i mai laşi 20 de minute. Ungi melcişorii cu ou bătut şi-i dai la copt pentru 20 de minute.
FOTO: Shutterstock


































