Panini pane cu mozzarella. Mic dejun rapid şi săţios

Începe ziua cu panini pane cu mozzarella! Sigur te vor suprinde prin gustul cuceritor, apoi prin cât de săţioase sunt. Vezi cum să le prepari rapid!

image

Mozzarella este un tip de brânză făcută din lapte de bivoliță sau de vacă. Este o brânză moale, care poate să devină mai fermă odată cu trecerea timpului. Mulți iubesc această brânză italiană pentru textura cremoasă, uşor acidă.  Un aliment bogat în nutrienți care oferă multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi prevenirea riscului de osteoporoză, mozzarella este şi bogată în calorii, grăsimi și sodiu.

Asemănător cu alte tipuri de brânză, mozzarella îţi aduce un plus de proteine, nutrienţi esențiali care fac parte din fiecare celulă din organism. Inclusă într-un preparat de la micul-dejun, precum panini pane, mozzarella îți conferă energie şi prelungeşte starea de saţietate. Mai mult, proteinele joacă un rol important în producerea de hormoni și enzime, dar şi de anticorpi care susţin sistemul imunitar să lupte împotriva bolilor și infecțiilor.

Citește și: Ciocănele de pui pane

Ingrediente pentru patru porţii

4 felii de pâine dreptunghiulară 

5 ouă 

250 g mozzarella 

100 g făină 

400 g pesmet 

sare 

piper 

ulei, pentru prăjit 

Te-ar mai putea interesa: Cum să prepari inele de calamari pane

Mod de preparare

Tai mozzarella felii, pe care le așezi pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de zer. Pui feliile de mozzarella peste patru felii de pâine și le condimentezi cu sare și piper, după gust.

Vezi și: Clătite pané cu carne de curcan

Aşezi deasupra feliile de pâine rămase, având grijă ca mozzarella să nu treacă peste margini. Bați ouăle cu sare și piper. Tai feliile de pâine în dreptunghiuri și le înmoi în ouăle bătute, apoi le treci prin pesmet.  

Le prăjești în ulei, încins, pe ambele părți, până se rumenesc, apoi le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le servești cu sos de roșii. 

FOTO: Shutterstock