Panna cotta cu citrice
Deserturile răcoroase sunt cele mai la îndemânâ când ai poftă de ceva dulce! Îţi propunem o panna cotta cu citrice, care îţi va plăcea la nebunie!
Ai nevoie de
Pentru panna cotta
250 g frişcă lichidă
250 g iaurt grecesc
4 linguri zahăr tos
1 plic gelatină incoloră
1 grepfrut roşu
1 portocală
Pentru crema de portocale
120 g unt
60 ml suc de portocale, proaspăt stors
4 linguri zahăr
1 gălbenuş
1 lingură rasă de făină
Mod de preparare
Pentru cremă, combini gălbenuşul cu 30 ml suc de portocale şi zahărul. Separat, combini făina cu restul de suc. Aşezi pe baie de aburi gălbenuşul şi amesteci până când compoziţia începe să se lege, apoi adaugi făina şi omogenizezi. Amesteci până când obţii o consistenţă ca de smântână. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Freci spumă untul, apoi îl încorporezi treptat în crema de portocale.
Pui un strat de cremă în boluri tapetate cu folie alimentară şi dai la rece 30 de minute.
Baţi frişca lichidă până se întăreşte, apoi adaugi iaurtul în care ai dizolvat zahărul. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o omogenizezi cu frişca.
Cureţi grepfrutul şi portocala şi îndepărtezi coaja de la fiecare felie, astfel încât să obţii doar miezul.
Pui un strat de frişcă peste crema de vanilie, apoi felii de grepfrut şi de portocală şi restul de cremă. Dai prăjitura la rece peste noapte. A doua zi o răstorni şi o decorezi cu felii de grepfrut şi portocală.