Alimentele care te ajută să îți ascunzi vârsta. Pe listă: roșiile și peștele gras

O dietă nu poate să oprească procesul firesc de îmbătrânire, însă anumite alimente bogate în antioxidanți îți vor proteja pielea și vor încetini deteriorarea sa. Îți prezentăm cele șapte alimente care te ajută să îți ascunzi vârsta! 

image

Pe lângă produsele cosmetice și hidratarea constantă, consumul de alimente bogate în antioxidanți trebuie să facă parte din rutina ta de îngrijire a pielii. Un aliment extrem de sănătos, care te va ajuta să îmbătrânești frumos, este avocado. Un studiu publicat în „Journal of Cosmetic Dermatology” și citat de „Verywell Health” a arătat că femeile care au consumat un avocado zilnic, timp de opt săptămâni, și-au îmbunătățit elasticitatea și fermitatea pielii. Cercetătorii au pus aceste efecte pe seama grăsimilor mononesaturate și carotenoizilor, care ajută pielea să fie sănătoasă. 

Citește și: Poți să mănânci un avocado maro înăuntru? Bonus: metoda care împiedică oxidarea

Roșii, fructe de pădure

Alimente bune pentru aspectul pielii sunt și roșiile, care o protejează de daunele solare și astfel previn apariția petelor pigmetare și ridurile. Consumă-le, mai ales, în perioada verii când temperaturile sunt ridicate! Și fructele de pădure protejează pielea. Căpșunile, afinele, zmeura și murele conțin din abudență antioxidanți, substanțe care previn deteriorarea sa.

Ciocolată neagră, ceai verde

Ciocolata neagră este un alt aliment pe care trebuie să îl integrezi în alimentația ta. În special ciocolata cu minimum 70% cacao, cu antioxidanți care îmbunătățesc fluxul de sânge în piele. La fel de benefic este și ceaiul verde, băutură bogată în polifenoli, substanțe care reduc inflamația pielii și luptă împotriva bacteriilor care cauzează acnee.

  • Ciocolata cu lapte nu oferă aceleași beneficii precum cea neagră. Conținutul ridicat de zahăr contribuie la apariția semnelor de îmbătrânire, cum sunt liniile fine și ridurile.

Vezi și: Fructe și legume pe care să nu le depozitezi niciodată împreună în frigider 

Pește gras, migdale 

Pe lista alimentelor benefice pentru piele se află și peștele gras, precum: somon, sardine și fructe de mare. Bogat în acizi grași omega-3 și în proteine, peștele gras atenuează semnele îmbătrânirii și îi conferă pielii strălucire.

Adaugă în coșul de cumpărături și migdale! Acestea sunt surse excelente de grăsimi și fibre sănătoase, care pot să reducă ridurile faciale și pigmentarea pielii, spune un studiu din anul 2021. 

Sursă foto: Shutterstock