5 greşeli pe care le faci când foloseşti hârtia de copt

Te-ai confruntat prea des cu deserturi nereuşite, apoi ai descoperit hârtia de copt şi lucrurile sau schimbat. Pentru a te ajuta mai mult, află toate secretele folosirii ei corecte!

image

Hârtia de copt este nelipsită în bucătărie. Îi ajută pe brutari de la 1800 încoace. Parchmentpaper.com oferă istoria ei. Iniţial, a fost creată cu acid sulfuric, apă și amoniac. În prezent, cele mai multe pe care le găseşti sunt făcute din celuloză și acoperite cu silicon. Avantajul compoziției actuale este că siliconul rezistă la căldură, grăsimi și este perfectă pentru a găti fără a murdări prea mult vasele.

O aşezi greşit

Hârtia de copt ar trebui să strălucească. Ai grijă să pui partea lucioasă în sus când pregăteşti ceva la cuptor. Aceasta este partea din silicon, antiaderentă și cea cu care alimentele ar trebui să intre în contact. Acest tip de hârtie nu are miros sau gust și este de obicei făcută din fibre vegetale precum bumbacul sau lemnul. Cea mai mare parte este fabricată din pastă chimică de lemn.  Dacă aşezi partea alunecoasă în sus, mâncarea se va desprinde cu ușurință. În caz că o pui pe partea opusă, preparatul va fi bun, dar va fi ceva mai greu de îndepărtat.

O foloseşti la temperatura greşită

Pentru a profita la maximum de hârtia de copt, trebuie să ştii cum și când s-o folosești. Este un instrument excelent pentru coacere și poate fi folosită pentru orice, de la prăjituri, la antreuri. Este sigură pentru cuptor, dar nu toate temperaturile acţionează la fel asupra ei. Este, totuşi, o hârtie, deci rezistă la temperaturi de până la 200 de grade Fahrenheit. Dacă rețeta ta necesită o temperatură mai ridicată, optează pentru o alternativă, cum ar fi folia de aluminiu, sau pur și simplu gătește direct pe tava sau vasul de copt. Acesta nu este la fel de ușor de curățat, dar nu rişti să ia foc.

Te-ar mai putea interesa: Secrete din bucătăria chinezească. Află de ce preparatele lor sunt mai gustoase

Nu tai exact cât este necesar

O greșeală frceventă este că uiţi să o taie la dimensiunea potrivită. Taie hârtia pentru a se potrivi cu tigaia sau tava în care vrei să găteşti. Ai grijă să acopere în mod uniform vasul. Când tapetezi o tavă de tort cu o bucată mare de hârtie de copt, cel mai bine este să o tai astfel încât să se potrivească doar pe fund. Dacă pui o bucată plină de hârtie fără a o tăia, este posibil să atârne pe părțile laterale ale tăvii şi se poate arde uşor.

Nu împătureşti marginile

Pentru o curățare ușoară a tăvii în care găteşti, împătureşte cu grijă hârtia de copt. Anumite feluri de mâncare se pot face bine în hârtie de copt. Pui ingredientele pe ea, apoi închizi marginile pentru a păstra sosul în interior. Acest lucru funcționează bine în special pentru antreuri care implică carne și legume. Când vrei ca toate aromele să se întrepătrundă și să se gătească împreună fără a murdări mult vasul, pregăteşte un pachet de hârtie de copt!

Vezi si: Ce produse de curăţenie ţi-ar putea distruge blatul din bucătărie

Crezi că este de unică folosinţă

Mulți fac greșeala de a folosi hârtia de copt o singură dată în timp ce, în anumite situaţii, se poate pune de mai multe ori. În unele cazuri, este ajuns s-o periați sau s-o ștergi și s-o foloseşti din nou. Tactica funcționează în special la prăjituri și produse de patiserie care nu lasă prea multă mizerie în urmă după gătit, ci doar câteva firimituri. Aşadar, poţi să reutilizezi şi să reciclezi hârtia. Chiar dacă marginile hârtiei s-au ars ușor sau s-au înțepat, ar trebui să poată fi refolosită.

FOTO: Shutterstock