Este indicat să păstrezi în congelator carne de pui gătită? Dar supă?

Ți-a rămas carne de pui gătită și nu te înduri să o arunci? Poate te întrebi dacă este sau nu bine să o pui în congelator, la fel ca oricare alt aliment, așa că află răspunsul corect în rândurile următoare! 

image

Puiul are o carne bogată în proteine, gustoasă și mai slabă în calorii decât alte tipuri de cărnuri. Drept dovadă, faptul că nu lipsește din bucătăria românească! Din pui poți pregăti aproape orice preparat sărat, respectiv: tocănițe, fripturi, supe, sandvișuri, salate, iar lista poate continua. Dar, ce se întâmplă dacă ai gătit prea multă cantitate și nu te înduri să o arunci la coșul de gunoi? Este indicat să congelezi puiul gătit? 

Citește și: Idee pentru masa de prânz: mâncare de mazăre cu pui 

Din fericire, răspunsul este afirmativ! Condiția este ca această carne să fie congelată în condiții optime și să nu fie păstrată mai mult de patru zile în congelator, deoarece gustul se va altera. Așadar, dacă ți-a rămas friptură sau tocană de la cină, tot ce trebuie să faci este să o pui într-un recipient închis ermetic, după ce te-ai asigurat că preparatul este rece, și să o bagi în congelator.   

pui gatit jpg

Extrem de important este să nu pui niciodată carnea de pui caldă în congelator! Scăderea temperaturii cărnii reduce riscul de contaminare și bolile alimentare. De asemenea, la fel ca în cazul puiului crud, nu lăsa carnea gătită la temperatura camerei mai mult de două ore! 

Poți congela inclusiv supă? 

Supa cu carne de pui este un preparat consumat de multe persoane, inclusiv supa de găluște și cea de tăiței. Vestea bună este că și astfel de preparate pot fi puse în congelator, în recipiente sau pungi închis ermetic! Excepție fac supele și preparatele făcute cu smântână și cartofi, care își vor schimba gustul și textura în congelator! 

Citește și: Cum faci cele mai pufoase găluște pentru supă 

Cum dezgheți corect puiul gătit 

Dezghețarea clasică, pe blat, sau într-un vas cu apă rece favorizează creșterea bacteriilor. Nici dezghețarea direct pe foc nu este sănătoasă! Indicat este să dezgheți puiul în frigider, la temperatură scăzută.

În cazul în care culoarea cărnii s-a schimbat (în special dacă a devenit galbenă sau verde) sau dacă miroase urât, arunc-o imediat! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg