Este indicat să păstrezi în congelator carne de pui gătită? Dar supă?

Ți-a rămas carne de pui gătită și nu te înduri să o arunci? Poate te întrebi dacă este sau nu bine să o pui în congelator, la fel ca oricare alt aliment, așa că află răspunsul corect în rândurile următoare! 

image

Puiul are o carne bogată în proteine, gustoasă și mai slabă în calorii decât alte tipuri de cărnuri. Drept dovadă, faptul că nu lipsește din bucătăria românească! Din pui poți pregăti aproape orice preparat sărat, respectiv: tocănițe, fripturi, supe, sandvișuri, salate, iar lista poate continua. Dar, ce se întâmplă dacă ai gătit prea multă cantitate și nu te înduri să o arunci la coșul de gunoi? Este indicat să congelezi puiul gătit? 

Citește și: Idee pentru masa de prânz: mâncare de mazăre cu pui 

Din fericire, răspunsul este afirmativ! Condiția este ca această carne să fie congelată în condiții optime și să nu fie păstrată mai mult de patru zile în congelator, deoarece gustul se va altera. Așadar, dacă ți-a rămas friptură sau tocană de la cină, tot ce trebuie să faci este să o pui într-un recipient închis ermetic, după ce te-ai asigurat că preparatul este rece, și să o bagi în congelator.   

pui gatit jpg

Extrem de important este să nu pui niciodată carnea de pui caldă în congelator! Scăderea temperaturii cărnii reduce riscul de contaminare și bolile alimentare. De asemenea, la fel ca în cazul puiului crud, nu lăsa carnea gătită la temperatura camerei mai mult de două ore! 

Poți congela inclusiv supă? 

Supa cu carne de pui este un preparat consumat de multe persoane, inclusiv supa de găluște și cea de tăiței. Vestea bună este că și astfel de preparate pot fi puse în congelator, în recipiente sau pungi închis ermetic! Excepție fac supele și preparatele făcute cu smântână și cartofi, care își vor schimba gustul și textura în congelator! 

Citește și: Cum faci cele mai pufoase găluște pentru supă 

Cum dezgheți corect puiul gătit 

Dezghețarea clasică, pe blat, sau într-un vas cu apă rece favorizează creșterea bacteriilor. Nici dezghețarea direct pe foc nu este sănătoasă! Indicat este să dezgheți puiul în frigider, la temperatură scăzută.

În cazul în care culoarea cărnii s-a schimbat (în special dacă a devenit galbenă sau verde) sau dacă miroase urât, arunc-o imediat! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg